Ολική μεταμόρφωση

Πρόκειται, πράγματι, για ένα επαναστατικό αποτέλεσμα, ένα θαύμα, που ιδιαίτερα εμάς τους Έλληνες πρέπει να μας κάνει πολύ αισιόδοξους. Ύστερα από αυτό μπορούμε να ελπίζουμε ότι υπάρχει τρόπος, υπάρχει ελπίδα, να αλλάξει και η χώρα μας πρόσωπο. Ως εδώ η κατεστραμμένη μας φάτσα. Ως εδώ η στραπατσαρισμένη μας εικόνα. Ως εδώ τα παραμορφωμένα μας χαρακτηριστικά. Ευκαιρία να τα αλλάξουμε όλα και να τα κάνουμε πιο ωραία. Αν ο άτυχος Αμερικανός άλλαξε μύτη, γλώσσα, γνάθο, εμείς γιατί να μην αλλάξουμε όλα εκείνα που έχουν κάνει τη χώρα μας σκιάχτρο;

Τα σκληρά δόντια της εφορίας, που δαγκώνουν δεξιά και αριστερά χωρίς μέτρο και σύνεση. Τα ηλεκτροφόρα χέρια της ΔΕΗ, που καίνε με χαράτσια νοικοκυριά και νοικοκυραίους.

Τα τρομερά σαγόνια της γραφειοκρατίας, που αλέθουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια για ανάπτυξη.

Τα γαμψά νύχια του κράτους, που αρπάζουν με συστολή από τους έχοντες και ασύστολα από τους μη έχοντες. Φυσικά και δεν είναι εύκολο. Για να φτιάξουμε την εικόνα μας, απαιτείται ολική μεταμόρφωση. Ολική «μεταμόσχευση». Έτσι όμως και πετύχει η επέμβαση, θα έχουμε μια Ελλάδα, αν όχι για τα καλλιστεία, τουλάχιστον για τους Έλληνες. Μια Ελλάδα με άλλο πρόσωπο. Αυτό που της πάει και της ταιριάζει. Αυτό που είχε πριν το διαλύσει με το «όπλο» της Διαφθοράς, των Ομολόγων, της Ζήμενς, του Χρηματιστηρίου, του Βατοπεδίου, του Μνημονίου.

Ένα πρόσωπο που δεν θα τρομάζει τους ξένους και δεν θα τρομοκρατεί κάθε πολίτη.

Ένα νέο πρόσωπο, που δεν θα ντρέπεσαι να το δεις στον καθρέφτη.

Γίνεται; Σίγουρα. Γίνεται!


Σχολιάστε εδώ