Μνημόνιο: Το προεκλογικό πρόγραμμα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Προκαλεί την οργή των πολιτών το γεγονός ότι τα δύο κόμματα της, επιδιωκόμενης και μετεκλογικά, συγκυβέρνησης αποσιωπούν πλήρως ότι τον Ιούνιο θα επακολουθήσουν νέα σκληρά μέτρα (απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση μιας εκτεταμένης σειράς κοινωνικών παροχών, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων). Αυτά τα μέτρα τα έχουν ήδη υπογράψει και νομιμοποιήσει στο Μνημόνιο ΙΙ και είναι υποχρεωμένα να τα εφαρμόσουν.

Το χειρότερο: Όλα αυτά τα εξοντωτικά μέτρα δεν είναι συγκυριακά, δεν αποβλέπουν απλώς στη «βελτίωση» των μακροοικονομικών μεγεθών, στον έλεγχο του χρέους… Εντάσσονται οργανικά στη στρατηγική ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ, ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΛΟΥ. Αυτή την αλλαγή στρατηγικής την αποκαλύπτουν τόσο οι «τροϊκανοί» υπάλληλοι όσο και οι θεσμικοί δανειστές μας, όταν αναφέρονται στη «βουλγαροποίηση» ή «λιθουανιοποίηση» των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ», ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ.

Αυτό ακριβώς το πρόγραμμα, που αρνούνται να το εμφανίσουν στον ελληνικό λαό οι κ. Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος, το παρουσίασαν λεπτομερώς στο Ευρωκοινοβούλιο οι εκπρόσωποι της «τρόικας». Η παρατεταμένη ύφεση και η διάλυση τόσο του κρατικού μηχανισμού όσο και της υπάρχουσας παραγωγικής δομής της Ελλάδας, η βίαιη και καταστροφική εσωτερική υποτίμηση (μισθών, αξιών, υπηρεσιών) συνιστούν τα βασικά εργαλεία για την ιστορική μετατόπιση της χώρας από τον οικονομικο-θεσμικό χώρο της Ευρωζώνης σε εκείνον των χωρών του πρώην ανατολικού συνασπισμού.

Η «τρόικα» και οι δανειστές μας αποκαλύπτουν, στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου, το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα κληθούν να εφαρμόσουν οι εντολοδόχοι τους, πρόγραμμα το οποίο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποκρύπτουν… Με τον τρόπο τους, οι δανειστές μας ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ.

Ας αφήσει, λοιπόν, τις υποσχέσεις και τις αερολογίες περί ανάπτυξης ο φιλοδοξών να πρωθυπουργεύσει κ. Α. Σαμαράς κι ας απαντήσει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό εάν υιοθετεί αυτή την καταστροφική στρατηγική και τι πρόκειται συγκεκριμένα, σημείο προς σημείο, να πράξει… Είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να δώσει καμιά απάντηση.

«Τρόμος και αγωνία» στους δανειστές μας, στο 4ο Ράιχ, στην «τρόικα»… Γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχει διαμορφωθεί μια κοινωνική – αντιμνημονιακή πλειοψηφία που, ακόμα κι αν δεν βρίσκει μια ενιαία κομματική-πολιτική έκφραση, αποτελεί εν τούτοις ισχυρό ανάχωμα απέναντι στο «δίδυμο» των μνημονιακών εντολοδόχων και στις κομματικές «βακτηρίες» που τους συνδράμουν.

Οι δανειστές γνωρίζουν, επίσης, ότι ακόμα και με τους ασκούμενους, συστηματικώς εκβιασμούς και εκφοβισμούς ο δικομματισμός δεν συγκεντρώνει αθροιστικά ποσοστά άνω του 35% της εκλογικής βάσης (μετά την αναγωγή της πρωτογενούς πρόθεσης ψήφου). Γνωρίζουν ακόμη ότι η μείωση της αδιευκρίνιστης ψήφου δεν ενισχύει το μνημονιακό «στρατόπεδο», αλλά κατανέμεται αναλογικά… Ο ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείται με το «φόβητρο» της ακυβερνησίας ούτε είναι αντίθετος με την είσοδο πολλών κομμάτων στο νέο Κοινοβούλιο.

Οργίζεται όμως και βρίσκεται σε απόγνωση, γιατί δεν διανοίγεται μπροστά του καμιά προοπτική, γιατί οι διαχειριστές – υπηρέτες των Μνημονίων έχουν παραδώσει το μέλλον της χώρας και του λαού τους σε ξένες δυνάμεις κυριαρχίας και κατοχής.

Κι όμως, τα κόμματα αυτά και τα στελέχη τους όχι μόνο δεν έχουν συνείδηση των ιστορικών τους ευθυνών και του μεγέθους των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει, αλλά εμφανίζονται στην (ανεπίσημη ακόμα) έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενώπιον του ελληνικού λαού με ένα απύθμενο πολιτικό θράσος, παριστάνοντας όχι μόνο τους «σωτήρες», αλλά και τους τιμητές.

Ιδιαίτερα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται «μεταλλαγμένα» κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, ένα είδος ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ALIENS, που όχι μόνο εκβιάζουν και απειλούν, αλλά απαιτούν από την κοινωνία να διαγράψει τα εγκλήματά τους και να «ξεκινήσει» μαζί τους μια «νέα πορεία»…

Το θλιβερό κατάντημα της «δικομματικής συμμαχίας» το περιγράφει εμμέσως ο Ματίας Μορς (εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην «τρόικα»), ο οποίος, σε μια πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά μας, εύχεται σε συνέντευξή του «να αποκτήσουν αυτοδυναμία είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ» (στην πραγματικότητα εννοεί το άθροισμά τους), «ώστε να συνεχιστεί η ομαλή εφαρμογή του προγράμματος»… Προφανώς, δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο.


Σχολιάστε εδώ