Μνημόνιο συναλλαγής…

Σε ραντεβού στα τυφλά με εργοδότες και το σύστημα του Μνημονίου επιδίδεται με πάθος η πλειοψηφία Τρίμη, ώστε να μη γίνει πάλι τίποτα και να κάνει επιτέλους τη 48ωρη προεκλογική απεργία που έχει τάξει σε κάποιους δικούς της από μέρες, τονίζει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και η συγκυβέρνηση της ΕΣΗΕΑ με τη δεξιά… πατερίτσα του ΔΟΛ βάζει πλάτη στους χορηγούς της. Έτσι:

— Την Παρασκευή έστησε ακόμη και τον δικό της κυβερνητικό εκπρόσωπο, γιατί δεν είχε διαμορφώσει θέση για τη διαβούλευση που αφορά τους μισθούς στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ και τη ΓΓΕ. Έπειτα απ’ αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξαιρεί τους συντάκτες από το ενιαίο μισθολόγιο μπαίνει στο ράφι και ο Σαχινίδης βάζει όποια ώρα θέλει χέρι στους μισθούς των δημοσιογράφων αναδρομικά από τον Νοέμβριο του ’11.

— Κλείστηκε ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη με Ψυχάρη και Μπόμπολα με σκοπό να μιλήσουν για υπογραφή ΣΣΕ, αφού πρώτα κατάπιαν μειώσεις μισθών 20-40%, εκατοντάδες απολύσεις και έβαλαν πλάτη στο να γίνει ό,τι έγινε στο Alter και την “Ελευθεροτυπία”. Μόνο που και για την περίπτωση αυτή δεν έχουν τίποτα να προτείνουν και μένει η παλιά τους πρόταση για πρώτο μισθό 1.400 ευρώ.

— Υπάρχει και δεύτερο ραντεβού για την άλλη Πέμπτη με τους ιδιοκτήτες των τηλεοράσεων, αφού πρώτα τους άφησε να κάνουν τις αυθαιρεσίες τους στο Mega, στον ΑΝΤ1 και στο Φάληρο.

Μετά τη φιέστα με νομικούς και παρατρεχάμενους και το δήθεν ενδιαφέρον για τα αποθεματικά των Ταμείων, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα για τις νέες σφαλιάρες με τις νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις και αβαντάρουν, ως δούρειοι ίπποι, τη σφαγή που αρχίζει από την Πρωτομαγιά και στον ΕΔΟΕΑΠ. Σε ποιο ψηφοδέλτιο έχουν κλείσει θέση;».


Σχολιάστε εδώ