Μικρά & ενοχλητικά

Έλεγχος σε ενορίες για τα οικονομικά
Υπόνοιες πως έχουν διαπιστωθεί οικονομικές ατασθαλίες σε μεγάλες ενορίες της Αρχιεπισκοπής αφήνει συνοδικό έγγραφο που αποκάλυψε η εκκλησιαστική ιστοσελίδα Romfea.gr. Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε το πράσινο φως στην Ιερά Σύνοδο να βγάλουν στη… σέντρα, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, δέκα μεγάλες ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να μπουν μέσα οικονομικοί ελεγκτές για να εξακριβώσουν ποια ακριβώς διαχείριση έχουν κάνει στα ενοριακά ταμεία και προς όφελος ποιων. Στη λίστα με τις ενορίες προκαλεί εντύπωση πως συμπεριλαμβάνεται και μεγάλος κεντρικός ναός της Αθήνας, στον οποίο προϊστάμενος είναι πρώην στενότατος συνεργάτης του ίδιου του Αρχιεπισκόπου! Οι κακές γλώσσες λένε πως σύντομα η λίστα θα μεγαλώσει.

Απαξίωση
Κακή εντύπωση προκάλεσε η απαξίωση που επιφύλαξαν αρχιερείς και απλοί ιερείς στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως (πρώτου Μητροπολίτη Ελβετίας) Δαμασκηνού, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Ούτε ιεράρχες ούτε απλοί ιερείς που αποδεδειγμένα ευεργετήθηκαν από τον Δαμασκηνό βρέθηκαν στην εκδήλωση για να τον τιμήσουν.
Το φταίξιμο πολλοί το ρίχνουν στους διοργανωτές της εκδήλωσης. Άλλοι, πάλι, λένε πως και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το γνωστό ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».
Τον έβαλαν στο μάτι
Ποιον μητροπολίτη που το όνομα της μητρόπολής του ξεκινά από «κάπα» έχουν βάλει στο στόχαστρο οι άγιοι αδελφοί του, επειδή «μιλά πάρα πολύ για τους άλλους και δεν ασχολείται με τα του οίκου του» και τον περιμένουν στη γωνία να κάνει το πρώτο λάθος;
Για να σας διευκολύνουμε, ούτε ο Καισαριανής ούτε ο Καστορίας ούτε ο Καλαβρύτων είναι…


Σχολιάστε εδώ