Μειώνει το μπάτζετ ο Ολυμπιακός, λόγω UEFA

Έτσι, επιβραβεύτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» από την UEFA και μπήκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα του Financial Fair Play. Μόνο που λόγω αυτής της τιμητικής διάκρισης υποχρεώνεται ο Ολυμπιακός να μειώσει το μπάτζετ της επόμενης περιόδου. Στον σχεδιασμό προβλέπεται μείωση της τάξης του 20%, αλλά, όπως λένε στην πλατεία Αλεξάνδρας, «πρόκειται για το δυσκολότερο εγχείρημα του προέδρου». Ο απαιτητικός κόσμος του Ολυμπιακού, η επιθυμία του Μαρινάκη για νέα ευρωπαϊκή πορεία και η ανάγκη αναπροσαρμογών σε κάποιους παίκτες δημιουργούν δισεπίλυτους γρίφους για τους διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ.

Οι επιτυχίες που είχαν φέτος οι «ερυθρόλευκοι» σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα άνοιξαν την όρεξη των οπαδών. Όλοι περιμένουν μεταγραφική επέλαση στον Ολυμπιακό για να κυνηγήσει η ομάδα τους μια διάκριση, την παρουσία της στα προημιτελικά ή και στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ανάλογες επιθυμίες έχει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Έχει αντιληφθεί πως μέσω της Ευρώπης μπορεί να καταξιωθεί πλήρως στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, ακόμα κι εκείνων που υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Αλλά κυρίως θα γίνει αυτόματα ο πλέον επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είναι ισχυρό το κίνητρο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά συγκρούεται με τη βούλησή του για τη μείωση του μπάτζετ.

Ειδικά από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες όπως ο Κέβιν Μιραλάς και ο Μπάλαζ Μέγερι, στους οποίους θα γίνει αναπροσαρμογή αποδοχών με αύξηση, για αποδεχθούν υψηλότερη ρήτρα αποχώρησης. Νέα συμβόλαια, όμως, ενδέχεται να γίνουν στον Γιάννη Μανιάτη, αλλά και στον Χοσέ Χολέμπας. Οπότε με τόσες αυξήσεις είναι πραγματικά δύσκολο να επιτευχθεί μείωση του μπάτζετ.

Έρευνα αγοράς
για προπονητές

Στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να ξεσκονίζουν και τα βιογραφικά ισπανών προπονητών, για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση αποχώρησης του Βαλβέρδε. Ο Κίκε Φλόρες έχει ένα προβάδισμα και ο Έιμερι αποτελεί το αουτσάιντερ, εφόσον οριστικοποιηθεί το διαζύγιό του με τη Βαλένθια. Οι επιτυχίες του Βαλβέρδε στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» έχουν κάνει τον Ολυμπιακό δελεαστικό προορισμό για κάθε ισπανό προπονητή που αναζητά τη βελτίωση του επαγγελματικού προφίλ του. Ο Μαρινάκης, πάντως, εμφανίζεται αισιόδοξος για ολική ανατροπή στα σχέδια του Βαλβέρδε και περιμένει πως έστω και την ύστατη ώρα θα απαντήσει θετικά στην επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμα έναν χρόνο. Οι συνεργάτες του όμως τρέχουν το πρόγραμμα, με στόχο να του κάνουν συγκεκριμένες εισηγήσεις όταν φτάσει η ώρα της κρίσης.


Σχολιάστε εδώ