Η πολιτική των «τρικ»

Τα πολιτικά τεχνάσματα, τα πολιτικά κόλπα, οι παραπλανητικές πολιτικές προτάσεις συνετέλεσαν καθοριστικά στην απαξίωση πολιτικών και πολιτικής. Μετά το σοκ της οικονομικής και δημοσιονομικής «χρεοκοπίας», ένα τμήμα του πολιτικού προσωπικού αντιλήφθηκε εγκαίρως πως η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη, αλλά τέχνη αξιοπιστίας, αποτελεσματικότητας και στρατηγικού σχεδιασμού προς όφελος της χώρας, ωστόσο ένα άλλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού (δυστυχώς το μεγαλύτερο) εξακολουθεί να ασκεί την πολιτική του χθες, την πολιτική των «τρικ» και της παραπλάνησης. Τρανό παράδειγμα, επʼ αυτού, είναι το πρόσφατο κατόρθωμα του κ. Γ. Μιχελάκη, ο οποίος στην πρεμούρα του να κατηγορήσει τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο για τις εποχικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, στοχοποίησε άθελά του τον υπουργό της ΝΔ Μ. Βορίδη και, μετά ταύτα, αντί να παραδεχτεί το λάθος του, το μεγιστοποίησε επιστρατεύοντας «φθηνά τρικ» για να σκεπάσει την γκάφα του.

• Το κακό είναι ότι ευρύτερα στον χώρο της ΝΔ, που απʼ ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα κληθεί αύριο να αναλάβει τα ηνία της χώρας, κυριαρχεί η πολιτική των τεχνασμάτων. Για παράδειγμα, τα στελέχη της αρνούνται συστηματικά να αποδεχτούν τις ευθύνες τους για την καταβαράθρωση της οικονομίας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, όταν το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτινάχτηκε σε διψήφιο αριθμό, την ώρα που έκαναν λόγο για έλλειμμα 3,5% έως 6%. Η άρνηση όμως της ΝΔ να αποδεχθεί τα τεράστια λάθη της διακυβέρνησης Καραμανλή, την καθιστά ανίκανη να διδαχτεί από τα λάθη του χτες και να μην τα επαναλάβει στη νέα ευκαιρία διακυβέρνησης της χώρας.

• Το χειρότερο είναι ότι την πολιτική των «τρικ» και της παραπλάνησης του λαού υιοθετούν και οι δυνάμεις της Αριστεράς, που στα λόγια αποδέχονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά αρνούνται να αποδεχτούν τις θυσίες που συνεπάγεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Γιατί τι άλλο από παραπλάνηση είναι να λες στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να έχει και ευημερία και δημοσιονομική προσαρμογή και περιορισμό του δημόσιου χρέους, χωρίς θυσίες; Ουσιαστικά μόνο το ΚΚΕ, που θέλει τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μετατραπεί σε κομμουνιστικό «παράδεισο», δεν ασκείται σε αριστερή πολιτική τεχνασμάτων.


Σχολιάστε εδώ