επί του πιεστηρίου

Ούτε λέξη δεν γράφτηκε για την επέτειο του «Μάρτη του ʼ87». Τότε που το έθνος ενωμένο δεν δέχθηκε τη μεσολάβηση των ξένων και ανάγκασε, με την κινητοποίηση όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, την Τουρκία να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος της που έπλεε κάτω από τη Θάσο και απειλούσε να κάνει έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα… Τότε βέβαια υπήρχε Ανδρέας και όχι Σημίτης και Γιώργος…

Γελάει ο κόσμος με το πόρισμα-φιάσκο της Εξεταστικής Επιτροπής που έβγαλε αθώους του αίματος, που έχει χυθεί εξαιτίας τους με τις αλχημείες τους για το φούσκωμα του ελλείμματος, τον Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Αλήθεια, υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι δεν είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την τραγωδία στην οποία οδήγησαν τη χώρα; Με τέτοια καμώματα στήνουν στο απόσπασμα την πολιτική και τους πολιτικούς.

Εκτός από στρατόπεδα, οι λαθρομετανάστες θα εγκατασταθούν και σε κατασκηνώσεις! Η πληροφορία από απόλυτα έγκυρη πηγή.

Δεν είναι εύκολη μια απόφαση, να αποχωρήσεις από έναν χώρο που υπηρέτησες για χρόνια με πάθος και με οδηγό την πρόοδο της χώρας και τη βοήθεια για καλύτερες μέρες στην πολιτική.

Ο Δημήτρης Σιούφας έδειξε για άλλη μια φορά τον δρόμο. Αποχωρεί από την ενεργό κοινοβουλευτική δράση, δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Αφήνει όμως ισχυρά αποτυπώματα στα υπουργεία στα οποία θήτευσε, αλλά και ως πρόεδρος της Βουλής, τα οποία δεν διαγράφονται.

Πιστεύουμε απόλυτα ότι δεν θα μείνει ανενεργός… Μπορεί πολλά ακόμη να προσφέρει.

Έχει απόλυτο δίκιο ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης. Διερωτάται πόσες θέσεις εργασίας άνοιξαν όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα για τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Απάντηση δεν χρειάζεται από τους κυβερνητικούς υπεύθυνους. Είναι αυτονόητη. Τη συναντά, τη βλέπει ο κάθε πολίτης περιδιαβαίνοντας τους δρόμους όχι μόνο στις γειτονιές και στην περιφέρεια, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και δίπλα στο Σύνταγμα. Παντού λουκέτα, κλειστά μαγαζιά, ρημαγμένες ζωές. Του μαγαζάτορα, του εργαζόμενου, του ιδιοκτήτη του ακινήτου… Και της οικογένειάς του.

Μόνο οι κυβερνώντες δεν τα βλέπουν, ζουν σʼ άλλον κόσμο… Γιʼ αυτό και δεν ξέρουν τι λένε…


Σχολιάστε εδώ