ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Πρώτος ο Προκόπης…
… πέρασε την περασμένη Τετάρτη την πόρτα του ανακριτή-πρωτοδίκη κ. Φούκα, που κάνει τις ανακρίσεις για την απόπειρα δολοφονίας κατά του κ. Κώστα Καραμανλή, όταν ήταν πρωθυπουργός. Για την απόπειρα, που έφερε τον κωδικό «Πυθία», έχει ήδη ασκηθεί δίωξη από τον Εισαγγελέα κ. Ορνεράκη, που ερεύνησε τις σχετικές καταγγελίες για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής σήμερα της ΝΔ, Π. Παυλόπουλος, κατέθετε επί μία ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος των προσώπων που θα κληθούν είναι μεγάλος. Φυσικά θα ζητηθεί για πρώτη φορά να καταθέσει και ο κ. Καραμανλής για τη σοβαρότατη αυτή υπόθεση που ήδη συνδέεται με τις υποκλοπές, όπου ως γνωστόν η δικαστική έρευνα αποκάλυψε την εμπλοκή στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας.
ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ εμφανίζονται οι στενοί συνεργάτες και συνομιλητές του Αντ. Σαμαρά ως προς τη στάση που πρέπει να ακολουθήσει η ΝΔ έναντι του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά την προεκλογική περίοδο. Ορισμένοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι πρέπει να ακολουθηθεί επιθετική τακτική, προκειμένου να ανακοπεί η διαρροή ψηφοφόρων προς το κόμμα του Π. Καμμένου. Αντίθετα, άλλοι –μεταξύ αυτών ο Φ. Κρανιδιώτης– είναι της άποψης η ΝΔ να… αγνοήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με το σκεπτικό ότι, αν μπει στη διαδικασία αντιπαράθεσης, θα του δώσει πολιτική οντότητα και θα αυξήσει τα ποσοστά του.
ΣΤΟ στόχαστρο βουλευτών και στελεχών του κόμματος βρίσκεται ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, με αφορμή τους χειρισμούς του στο θέμα των προσλήψεων στα ΕΛΤΑ. Στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις τους μιλούν για «γκάφα» σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή (παραμονές εκλογών) που κοστίζει στην παράταξη, ενώ συγκλίνουσες πληροφορίες παραπέμπουν σε έλλειψη συνεννόησης. Πιο συγκεκριμένα, λέγεται ότι ο κ. Μιχελάκης πριν κάνει τη γνωστή δήλωση δεν είχε επικοινωνήσει τόσο με τον κ. Βορίδη (που συνυπέγραφε τη σχετική απόφαση), όσο και με τον αρμόδιο τομεάρχη Μιχ. Παπαδόπουλο. Μετά την απάντηση του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος αναζήτησε τον υπουργό Υποδομών, αλλά ο τελευταίος για κάποιο διάστημα… δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα!
ΣΠΟΥΔΑΙΟ πράγμα η αυθυποβολή, αλλά δεν έχει πάντα θετικά αποτελέσματα… Τρίτη μεσημέρι, σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους στη Βουλή, σημαίνον στέλεχος και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχεδόν στοιχημάτιζε ότι ήταν θέμα χρόνου η ανακοίνωση της τελικής συμφωνίας με τον Γ. Δημαρά. Για την ακρίβεια θέμα ωρών, καθώς όπως εξηγούσε η σχετική απόφαση, επρόκειτο να ληφθεί στη βραδινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Άρματος Πολιτών. Ο εν λόγω βουλευτής είχε και… εναλλακτικό σενάριο: «Αν δεν συμφωνήσουν τα στελέχη, θα προσχωρήσει μόνος του ο Δημαράς στους Ανεξάρτητους Έλληνες» ανέφερε. Λίγες ώρες αργότερα, ο τελευταίος διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Π. Καμμένου.


Σχολιάστε εδώ