Δημοτικές Παρωδίες

Στερνή μου γνώση…

Στις 16 Δεκεμβρίου 2011 ο δήμαρχος Γ. Καμίνης είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας και να καταλήξουν σε κοινό πακέτο προτάσεων. Αμέσως μετά δήλωνε: «Διαπίστωσα ότι ο πρωθυπουργός ήταν πολύ καλά πληροφορημένος και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα, με άλματα πια και όχι με απλά βήματα, για την ανάταξη του κέντρου και των γειτονιών της Αθήνας». Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρεις μήνες και ο κ. Καμίνης διαπίστωνε ότι τα όσα είχε συμφωνήσει με τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο αποδείχθηκαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Έτσι, την περασμένη Τρίτη (27 Μαρτίου), με το… ξημέρωμα, το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων έβγαλε δελτίο Τύπου, στο οποίο ο Γ. Καμίνης συνειδητοποιούσε ότι «το αίτημα για ενίσχυση των κοινωνικών δομών, για απλούστευση των διαδικασιών και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό. Το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, δυστυχώς, δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ως δήμαρχος Αθηναίων στηρίζω τη συλλογική αντίδραση σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης».

«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα», λέει ο λαός, δήμαρχε, που στήριζες «με νύχια και με δόντια» τον «Καλλικράτη» του Γ. Ραγκούση και πίστευες τις υποσχέσεις του κ. Λουκά. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες τι φταίνε όμως;

Αναβαθμίζεται η Γκράβα

Η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμος Γαλατσίου και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή πάνε… Γκράβα! Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου πάνε να αναβαθμίσουν το πάρκο εκτός του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος της περιοχής της Γκράβας, σε στενή συνεργασία με την 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου. Στόχος; Η αναβάθμιση της περιοχής, η οποία έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια από τις πλέον επικίνδυνες και «ξεχασμένες» γειτονιές της Αθήνας, η βελτίωση της ποιότητας των παροχών για τους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής, η ανάπλαση και βελτίωση του χώρου και κατόπιν μια σειρά μοναδικών happenings και events.

***Στον Άγιο Δημήτριο, όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα «Το Δημοτικόν Φως» του Γιώργου Μαραφή, καταγράφτηκαν δύο διαφορετικά περιστατικά στην παρέλαση για την εθνική επέτειο. Και τα δύο είχαν πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της περιοχής. Οι μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου όταν έφτασαν μπροστά στους επίσημους γύρισαν ομαδικά προς αυτούς για να τους τιμήσουν. Διατήρησαν τον βηματισμό τους και έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα συνέχισαν την παρέλαση. Οι μαθητές και μαθήτριες του επαγγελματικού Λυκείου έκαναν το ακριβώς αντίθετο. Σταμάτησαν μεν μπροστά στους επισήμους, αλλά επιδεικτικά τους γύρισαν την πλάτη κοιτώντας προς την πρόσοψη του δημαρχείου ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο. Όταν τον ολοκλήρωσαν, συνέχισαν την παρέλαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι στον χώρο δημότες ούτε επιδοκίμασαν, ούτε αποδοκίμασαν καμία από τις δύο ενέργειες.


Σχολιάστε εδώ