Δεν υπογράφουν δήλωση οι «3»

Τις προηγούμενες ημέρες η Λ. Συγγρού άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί τέσσερις ακόμη – πρώτα τον Μ. Τζίμα (Δράμας) και στη συνέχεια τους Κ. Παπασιώζο (Άρτας), Γ. Βαγιωνά (Χαλκιδικής) και Γ. Καρασμάνη (Πέλλας). Νωρίτερα οι βουλευτές είχαν αποστείλει επιστολή προς τον Αντ. Σαμαρά, το περιεχόμενο της οποίας δημιούργησε αίσθηση, καθότι είχε χαρακτήρα… «δήλωσης μετανοίας», αφού, εκτός του ότι διαβεβαιώνουν πως δεν είχαν πρόθεση να δημιουργήσουν πρόβλημα στην παράταξη, ταυτόχρονα δηλώνουν πίστη και αφοσίωση στον πρόεδρο της ΝΔ! Η φρασεολογία που χρησιμοποιούν είναι τουλάχιστον ασυνήθιστη, αν όχι μειωτική για τους υπογράφοντες, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν άλλοι βουλευτές, που θεωρούν «υποθηκευμένο» το μέλλον των… μετανοημένων.

Στις σχετικές επισημάνσεις παράγοντες της Λ. Συγγρού άφηναν σαφώς να εννοηθεί ότι οι «δηλώσεις μετανοίας» ήταν απαραίτητες, προκειμένου να μετριαστούν οι αντιδράσεις των βουλευτών που υπερψήφισαν το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους. Ωστόσο, η προϋπόθεση που τίθεται από την ηγεσία στέκεται προς το παρόν εμπόδιο για την επιστροφή των άλλων τριών διαγραμμένων Κ. Γκιουλέκα, Ελ. Βόζεμπεργκ και Γ. Βλάχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συμφωνούν να στείλουν επιστολή και να υπογράψουν «δήλωση μετανοίας», αλλά προτιμούν να προβούν σε δημόσια δήλωση με την οποία να υπογραμμίζουν την απόφασή τους να στρατευτούν στη μάχη της παράταξης για νίκη στις εκλογές και αυτοδυναμία. Προοπτική με την οποία δεν φαίνεται να συμφωνούν στη Λ. Συγγρού, επιμένοντας στη μία και ενιαία αντιμετώπιση των βουλευτών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναζητηθεί «φόρμουλα» ώστε και η ηγεσία να μην εμφανίζεται ότι «βάζει νερό στο κρασί της» και να μην πλήττεται η αξιοπρέπεια των βουλευτών.


Σχολιάστε εδώ