Δεν θέλω να ξαναγίνω μετανάστης

«Δεν θέλω να ξαναγίνω μετανάστης», λέει, επισημαίνοντας ότι μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι και χορτάτοι στην ωραιότερη πατρίδα του κόσμου.

Σε συζήτηση που είχαμε με τη συνάδελφο, η Βίκυ Βουλβουκέλη μας είπε:

«Είμαι παιδί μεταναστών, έχω ζήσει 17 χρόνια στη Γερμανία και 2 στην Ινδία. Τα βάσανα που πέρασα στη ξενιτιά δεν θέλω να τα ξαναζήσει κανένα ελληνόπουλο.

Φτάνει πια.

Αρκετά πιάτα πλύναμε, αρκετές τουαλέτες καθαρίσαμε, αρκετά χρόνια δουλέψαμε, εμείς οι Έλληνες, στις φάμπρικες και στα ανθρακωρυχεία.

Και, φυσικά, δεν θέλω να ξαναζήσει κανένας την απομόνωση και απαξίωση της μαύρης ξενιτιάς.

Ακόμα, δεν θέλω και τη συμπόνια, που κάτι καλόκαρδοι Γερμανοί έδειχναν σε εμάς τα παιδιά, τα πρώτα χρόνια της ξενιτιάς.

Θέλω να ξαναγίνει δυνατή και περήφανη η χώρα και οι πολίτες της να ζουν ευτυχισμένοι στην πατρίδα μας.

Εύχομαι, τούτη τη φορά, οι Έλληνες με την ψήφο τους να τιμωρήσουν όλους εκείνους τους πολιτικούς που κατέστρεψαν τον τόπο μας, που γέμισαν με δυστυχία την πατρίδα μας και ετοιμάζονται να στείλουν πάλι τα ελληνόπουλα στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης και της Αυστραλίας. Φτάνει πια!

Όλοι εμείς, οι ανεξάρτητοι Έλληνες, αγκαλιάσαμε τον Πάνο Καμμένο για να ξανανιώσουμε ελεύθερη και ανεξάρτητη την πατρίδα μας.

Δεν θέλουμε να γίνουμε πάλι μετανάστες.

Μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι, ευτυχισμένοι και χορτάτοι στη χώρα, στην ωραιότερη πατρίδα του κόσμου.

Και κλείνοντας να θέσω τα εξής ερωτήματα:

1) Γιατί οι πολιτικοί μας δεν αντέγραψαν τα πράγματα που ισχύουν στην Ευρώπη;

2) Γιατί δεν αντέγραψαν πώς λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δήμοι, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, η αστυνομία, η τροχαία, ο συνδικαλισμός;

3) Ρωτάω, λοιπόν, γιατί πολλοί, για να μην πω οι περισσότεροι, έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό. Αναρωτιέμαι – δεν τα έβλεπαν όλα αυτά; Στραβοί ήταν;».


Σχολιάστε εδώ