Αναταραχή στην ΕΣΗΕΑ προκαλεί το απεργιακό φύλλο

Ειδικότερα αναφέρεται στη χρηματοδότηση του λεγόμενου «απεργιακού φύλλου» των εργαζομένων στην επιχείρηση από το Ταμείο Τρεχουσών Αναγκών της ΕΣΗΕΑ, χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το 2012, την ώρα που αναγράφεται εκδότης, τύποις μόνον, όπως φαίνεται.

Ο επιστολογράφος αναφέρει ότι τιμολόγιο αξίας 6.500 ευρώ (κατ’ άλλους, υψηλότερη δαπάνη κατά 500 ευρώ) του Ομίλου Καλοφωλιά εξοφλήθηκε με «προσωπική εντολή» του προέδρου και του ταμία του ΔΣ της Ενώσεως από το ταμείο της ΕΣΗΕΑ. «Πώς προβλέπεται αυτό;», αναρωτιέται. «Και πώς με ανάλογη “προσωπική πρωτοβουλία” του κ. προέδρου της ΠΟΕΣΥ κατεβλήθη, διά τον ίδιον σκοπόν, ποσό 3.000 ευρώ, παρά την αντίθεσιν αριθμού μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας; Μολονότι το τελευταίο ποσό φέρεται να έχει επιστραφεί, δεν παύει να τίθεται το ερώτημα πώς, πότε και υπό ποίας συνθήκας επιτρέπονται εκταμιεύσεις της μορφής αυτής…».

«Νομιμοποιούμαι απολύτως», συνεχίζεται στην επιστολή, «να επανέλθω επί του θέματος, διά το οποίον δεν έχω λάβει οποιαδήποτε απάντησιν. Θα ήτο “υπερβολικό” να ερωτήσω αν τα εποπτικά όργανα της ΕΣΗΕΑ πρέπει να επιληφθούν σχετικώς; Και δη αυτεπαγγέλτως, πριν είναι αργά; Και ακόμη έχει ζητηθεί και –αν ναι– ποία ήτο η θέσις της Νομικής Υπηρεσίας της Ενώσεως;».

Τέλος, ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης θέτει τα ερωτήματα:

1. Πού πηγαίνουν τα χρήματα του Π/Υ της Ενώσεως, πώς δαπανώνται και βάσει ποίων κριτηρίων, όταν δεν υπάρχει εγκεκριμένος Π/Υ από διετίας;

2. Πώς είναι επιτρεπτό, στην τρέχουσα δυσχερέστατη φάση για το σώμα των δημοσιογράφων, κατά την οποία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των ανέργων ή απεργούντων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων συναδέλφων μας, συνεπώς με οξύτατα προβλήματα καθημερινότητος, να χρηματοδοτείται επιλεκτικώς προσπάθεια δήθεν απεργιακού φύλλου, το οποίο, όλως τυχαίως (;), ελέγχεται ασφυκτικώς από μέλη της συνδικαλιστικής παρατάξεως του προέδρου του ΔΣ ή –το πολύ– από στενώς προσκείμενους εις αυτήν;

Και καταλήγει: «Η ΕΣΗΕΑ δεν υπήρξε ποτέ “παραμάγαζο” κανενός κόμματος μέσω της προσκείμενης σε αυτό συνδικαλιστικής του παρατάξεως. Απαιτείται να εξασφαλισθεί αυτό και τώρα και να λάβουν το μήνυμα που τους πρέπει όσοι απεργάζονται παρόμοιες μεθοδεύσεις ως αυτή του σημερινού προεδρείου της Ενώσεως εν σχέσει με την “Ελευθεροτυπία”».

Ο επιστολογράφος αναφέρεται στην επιστολή του και σε σχετικά κείμενα του ανταποκριτή του ΑΠΕ και της «Ε» στο Στρασβούργο Νίκου Ρούσση, μνημονεύοντας και την επισήμανσή του: «…Δεν μπορούμε, λοιπόν, καταλήγει ο συνάδελφος, να μιλάμε ούτε με κουκούλες ούτε ανώνυμα, ούτε να κάνουμε το κορόιδο. Εξηγήσεις και σ’ όλα, εδώ και τώρα, γιατί υπάρχουν και όργανα ελέγχου (ΣΔΟΕ) και Εισαγγελείς… Μέχρι σήμερα, κανείς δεν ξέρει ποιος εισέπραξε αυτά τα λεφτά, κανείς δεν ξέρει ποιος τα διαχειρίσθηκε και για ποιο σκοπό και κανείς, απ’ όσους, έμμεσα ή άμεσα, ενεπλάκησαν σ’ αυτήν την ιστορία εξαπάτησης του αναγνωστικού κοινού της “Ε”, θεώρησε σωστό να προβεί σε έναν δημόσιο απολογισμό…».


Σχολιάστε εδώ