Ένοχη σιωπή για το «κλοφέν»

Αυτήν τη συνταγή κράτησαν οι αρμόδιοι υπουργοί για την πρωτοσέλιδη αποκάλυψή μας την περασμένη Κυριακή, που αναφερόταν στη διαρροή του επικίνδυνου «κλοφέν» στα αρχεία που έχουν αποθηκευθεί στο υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αγγίξουν τα αρχεία, γιατί οι φάκελοι έχουν διαποτιστεί από το «κλοφέν», που μέχρι καρκίνο μπορεί να προκαλέσει.

Όμως οι φάκελοι αυτοί αφορούν όλες τις ιδιωτικές επενδύσεις, και ένας έλεγχός τους μπορεί να βγάλει στη φόρα σκάνδαλα (υπερτιμολογήσεις, μίζες, χρηματισμούς κ.λπ.). Τώρα, με την καταστροφή τους, σε πολλούς θα πάει η καρδιά τους στη θέση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό είχε καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής της ΝΔ στην Αχαΐα Νίκος Νικολόπουλος, στην οποία, μεταξύ των άλλων, σημειώνει:

«Πολλά ερωτήματα εγείρονται, καθώς σε αυτά τα αρχεία συμπεριλαμβάνονται τα έγγραφα της υπόθεσης Ζήμενς και τα αρχεία επιχειρήσεων με επιχορηγήσεις κοινοτικών κονδυλίων.

Στην πραγματικότητα, η ενδεχόμενη καταστροφή των αρχείων του υπουργείου Οικονομικών, που προτάθηκε από ιθύνοντες του υπουργείου με το επιχείρημα ότι τα αρχεία υπάγονται στη ρύθμιση αρχείων του 2009, η οποία μάλιστα προβλέπει την καταστροφή τους, θα σήμαινε την απώλεια σημαντικότατων πληροφοριών για την υπόθεση Ζήμενς.

Το κλίμα μυστηρίου για το μέλλον των οικονομικών αρχείων ήρθε να ενισχύσει η πρόσφατη καταγγελία εργαζομένων για διαρροή “κλοφέν” στο υπόγειο που στοιβάζονται τα εν λόγω αρχεία».

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… «Αρμόδιο να απαντήσει είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προς το οποίο διαβιβάζουμε τις ερωτήσεις σας»! Μέχρι στιγμής, απάντηση γιοκ… Μετά μας φταίει η «τρόικα»…


Σχολιάστε εδώ