Έδειξαν… χαρακτήρα οι Πειραιώτες

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή:
Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τόσο κόσμο σε παρέλαση. Σ’ αυτό βοήθησε και ο καιρός.
Ο κόσμος πήγε για την παρέλαση, πήγε για να γιορτάσει. Μόνο μια μικρή ομάδα 50-60 ατόμων είχε συγκεντρωθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και φώναζε συνθήματα ενάντια στην «τρόικα». Χωρίς να παρεκτραπούν. Βέβαια δεν τους έδωσε το έρεισμα και η εξέδρα των επισήμων, αφού δεν υπήρχε εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρά μόνο ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Χρήστου. Υπουργοί δεν κατέβηκαν στον Πειραιά.
Η παρέλαση, τελετάρχης της οποίας ήταν ο Γ. Μουνδρέας και εκφωνητής ο Χρ. Ντίζος, ήταν εντυπωσιακή και κράτησε πάνω από μία ώρα. Με παλμό, δυναμισμό και σωστή εμφάνιση παρέλασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του Πειραιά, αν και κάποιες κοπέλες του λυκείου φορούσαν τόσο ψηλοτάκουνα παπούτσια που είναι απορίας άξιο πώς… ισορροπούσαν πάνω σ’ αυτά και δεν… εκτροχιάστηκαν στον βηματισμό! Να σημειώσουμε ότι την παρέλαση του Πειραιά παρακολούθησαν μέσω web tv από το Κανάλι 1 ομογενείς απ’ όλο τον κόσμο!
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, ο πύρινος λόγος του Δεσπότη, το μήνυμα του δημάρχου, που εξέφρασε την πίστη του ότι οι Έλληνες τελικά θα νικήσουμε όπως τότε, ο παλμός του κόσμου και η εμφάνιση όσων παρήλασαν έστω και για λίγες ώρες άλλαξαν το κλίμα.
Ο κόσμος έχει ανάγκη και από την ελπίδα. Για να κρατηθεί όρθιος και να καταφέρει να βρει τη διέξοδο από τον λαβύρινθο που τον έβαλαν τα Μνημόνια και οι ρυθμιστικοί νόμοι…


Σχολιάστε εδώ