MUSIC+MEDIA

// Όσο συνεχίζουν να κατεβαίνουν τα διαφημιστικά budget τόσο φαίνεται να ανεβαίνουν οι τόνοι στον ανταγωνισμό του ραδιοφώνου.
// Οι ανακατατάξεις συνεχίζονται και οι νέοι παίκτες προσπαθούν να τοποθετηθούν, ώστε να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.
// Στον αγώνα αυτό φαίνεται να προπορεύεται ο Γιώργος Πολίτης, ο οποίος έχει τον έλεγχο του Sfera, γεγονός που γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλους, καθώς έχει σκεπάσει ολόκληρο το λεκανοπέδιο με αφίσες που διαφημίζουν τον σταθμό.
// Οι αλλαγές στο πρόγραμμα του σταθμού είναι αρκετές, όμως ο σκοπός του Γ. Πολίτη είναι να δημιουργήσει έναν δυναμικό όμιλο ραδιοφώνων, και για να το καταφέρει αυτό προσπαθεί να αποκτήσει δύο ακόμα σταθμούς.
// Εκτός απροόπτου, ο πρώτος θα είναι ο Derti FM, και η συμφωνία τρέχει με γρήγορους ρυθμούς από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει τον πρώτο λόγο.
// Δεν κινείται με την ίδια ταχύτητα όμως και η υπόθεση του Nitro FM, για τον οποίο υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Πολίτης, η
Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, ο Όμιλος Antenna αλλά και ο Πάρης Κασιδόκωστας. Ενώ όλοι περίμεναν ότι ο σταθμός θα έβγαινε σε δημοπρασία πριν από το τέλος Μαρτίου, κάτι τέτοιο πηγαίνει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα πίσω, καθώς πιστωτές της ΙΜΑΚΟ έχουν μπλοκάρει τις διαδικασίες.
// Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να κινητοποιήσει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε ποιο ακριβώς ιδιοκτησιακό καθεστώς βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η άδεια του ραδιοσταθμού, καθώς η νομοθεσία είναι σαφής και ορίζει ποιοι μπορούν ή δεν μπορούν να έχουν τέτοια δικαιώματα.
// Το σημερινό τοπίο δημιουργεί, όμως, ανακατατάξεις και σε έναν ακόμα τομέα – στον χώρο της δισκογραφίας. Αυτό για το οποίο όλοι είναι σίγουροι είναι ότι το φετινό καλοκαίρι θα βρει την ελληνική αγορά σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση.
// Με μια, εκτός απροόπτου, πανίσχυρη, ενωμένη Universal – EMI αλλά και με τη Warner απούσα, καθώς είναι πλέον ειλημμένη απόφαση να μη συνεχίσει η αυτόνομη δραστηριοποίηση της πολυεθνικής στην Ελλάδα.
// Η εταιρεία είχε πάντα μικρή παρουσία στην ελληνική αγορά, αλλά οι χειρισμοί των τελευταίων ετών εξάλειψαν κάθε λόγο ύπαρξης της εταιρείας.
// Ενδιαφερόμενοι για τον διεθνή κατάλογο της εταιρείας εμφανίζονται αρκετοί, μεταξύ των οποίων ο Όμιλος Antenna, η Spicy και ο Πάρης Κασιδόκωστας.
// Το μόνο δεδομένο είναι ότι ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να δώσει την παραμικρή χρηματική εγγύηση για να αποκτήσει πρόσβαση στον κατάλογο, κάτι που δεν κάνει ιδιαίτερα χαρούμενα τα ξένα στελέχη της πολυεθνικής.
// Με αυτό το δεδομένο, προτεραιότητα φαίνεται να έχει ο Θ. Κυριακού, ο οποίος δίνει ένα αρκετά γενναιόδωρο πακέτο marketing για να στηρίξει το ρεπερτόριο της πολυεθνικής στην Ελλάδα.
// Οι εξελίξεις αυτές στη Warner δεν αποκλείεται να προκαλέσουν άλλου είδους «τζαρτζαρίσματα», καθώς κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητές κρίσεις, ώστε κάποιοι άλλοι να φαγωθούν και να μπορέσουν να μεταπηδήσουν στο κενό που θα δημιουργηθεί.


Σχολιάστε εδώ