Τσίπρας: Να μη συγκεντρώσουν στις εκλογές 151 βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί!

Αυτόν τον φιλόδοξο στόχο έθεσε ο Α. Τσίπρας ως πρόταγμα των εκλογών, λέγοντας ότι το δίλημμα που έχει ο ψηφοφόρος αυτήν τη στιγμή στην κάλπη είναι συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με υπερπρωθυπουργό τον Ράιχενμπαχ της Ομάδας Δράσης της ΕΕ ή ένας νέος συνασπισμός εξουσίας που θα ανατρέψει το Μνημόνιο και την ακολουθούμενη πολιτική της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας.

Ο λαός, λένε στον ΣΥΝ, μπορεί τώρα να δώσει ένα στίγμα το οποίο θα είναι καταλυτικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα στελέχη του χώρου, έχοντας πικρή εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν από προβοκάτσιες εναντίον του, είτε για τις επιθέσεις κατά πολιτικών είτε για επεισόδια στην Αθήνα, εφιστούν την προσοχή των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου αυτοί να μην πέσουν σε κάποια παγίδα που ενδεχομένως στηθεί καθώς θα πλησιάζουν οι εκλογές, στην προσπάθεια να ανακοπεί η αυξανόμενη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή προκύπτει από τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις.

Ο ίδιος ο Α. Τσίπρας δημόσια δήλωσε ότι εδώ και δύο εβδομάδες έχει γίνει σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «μας έχουν προϊδεάσει ότι θα δεχθούμε –η Αριστερά και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ– προβοκάτσιες εν όψει της 25ης Μαρτίου, μια μέρα που τη φοβούνται ιδιαίτερα γιατί η προηγούμενη παρέλαση (28η Οκτωβρίου) και η αυθόρμητη αντανακλαστική αντίδραση χιλιάδων έριξε τον Γ. Παπανδρέου και δημιούργησε μια εικόνα η οποία ήταν ενοχλητική για την εξουσία, επειδή ο λαός βγήκε στους δρόμους αυθόρμητα, χωρίς κανείς να τον υποκινήσει να το κάνει». Γιʼ αυτό κάλεσε τον κόσμο που αυθόρμητα θέλει να διαδηλώσει στις παρελάσεις να είναι προσεκτικός, γιατί –όπως είπε– η προβοκάτσια και η δυνατότητα να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση σε όπλο υπέρ του συστήματος και των ισχυρών είναι μια μέθοδος που έχει ξαναδοκιμαστεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλήρη επίγνωση ότι στην πορεία προς τις εκλογές θα ενταθούν οι επιθέσεις κατά της Αριστεράς και παίρνουν ήδη τα μέτρα τους. Θα στοχοποιήσουν, τονίζουν τα στελέχη του, τον χώρο μας, γιατί θέλουν να δημιουργήσουν έναν εσωτερικό εχθρό και επιδιώκουν να περάσουν την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ασκεί σκληρή αλλά ουσιαστική αντιπολίτευση με επιχειρήματα και με προτάσεις, είναι μια δύναμη της ανομίας, εκτός του πολιτικού φάσματος.

Επιδιώκουν έτσι, λένε, να αποτρέψουν τον κόσμο που μας βλέπει με συμπάθεια να εκφραστεί ανάλογα και στην κάλπη και αυτό γιατί ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη που φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο.

Εμείς, δήλωσε ο Α. Τσίπρας, «έχουμε δηλώσει εξαρχής –σε αντίθεση με την Αλ. Παπαρήγα που δεν το έχει κάνει για δικούς της λόγους, γιατί δεν θέλει να λερώσει τα χέρια της με την εξουσία, όπως λέει– ότι θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο».

Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι αν έρθει η ώρα να δοθεί στον ελληνικό λαό η δυνατότητα να μιλήσει ελεύθερα, τότε θα προκύψουν άλλοι συσχετισμοί και μια κυβέρνηση η οποία δεν θα εφαρμόσει τις δανειακές και άλλες υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ είτε της συγκυβέρνησης των δύο με τον ΛΑΟΣ.

Στο μεταξύ, ζήτημα ημερών είναι η οριστική ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις εκλογές, καθώς και οι επαφές και οι διεργασίες με ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Μέσα στην εβδομάδα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με στελέχη του ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού – αντιμνημονιακού χώρου όπως ο Παν. Κουρουμπλής, ο Γ. Δημαράς και ο Αλ. Μητρόπουλος και σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αυτών των διεργασιών.


Σχολιάστε εδώ