Τέλειωσε ο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό

Ο Βαλβέρδε θεωρούσε ότι του χρωστούσε η τύχη λόγω του άδικου αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του τρόπου που τον πέταξε έξω η Μέταλιστ από τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Όμως, ο φόβος νέων επεισοδίων μετά την έκρηξη βίας στο ΟΑΚΑ προστέθηκε στη νοσταλγία του Ισπανού για την οικογένειά του και άλλαξε τα δεδομένα. Το αντιλήφθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν συζήτησε μαζί του το βράδυ της Κυριακής. Γι’ αυτό και στη συνάντησή του με τους οργανωμένους οπαδούς προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, το διαζύγιο και υποσχέθηκε προπονητή ανάλογης αξίας.

Οι λεπτές ισορροπίες
των αποδυτηρίων

Η αποστολή του Μαρινάκη είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο Βαλβέρδε αποτελεί το σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό την τελευταία διετία, ενώ την προηγούμενη φορά που έφυγε οι διάδοχοί του απέτυχαν να απορροφήσουν τους κραδασμούς και να διαχειριστούν τα αποδυτήρια. Αν σκεφτούμε ότι φέτος είναι περισσότεροι οι παίκτες που ταυτίζονται με τον ισπανό τεχνικό, όποιος κληθεί να τον αντικαταστήσει θα έχει πολλά προβλήματα να λύσει, σε μια περίοδο που μπορεί να αυξήσει τη διαφορά του Ολυμπιακού από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» στοχεύει στην ισπανική αγορά. Πρώτη του επιλογή ήταν ο Λοτίνα, ενώ στη λίστα του υπάρχει και ο Γκρεγκόριο Μανθάνο. Στον Πειραιά θα προτιμούσαν, βέβαια, τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρουν τον προπονητή της Εσπανιόλ, καθώς πρόκειται για το νέο μεγάλο όνομα στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Κρατάει τον
Μέλμπεργκ

Από εκεί και πέρα ο Μαρινάκης έχει να λύσει και τον γρίφο με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Ο Πάμπλο Ορμπάιθ και ο Ιβάν Μαρκάνο θα περιμένουν τις ανακοινώσεις του Βαλβέρδε, καθώς ήρθαν για εκείνον στην Ελλάδα. Ως προς τον Αριέλ Ιμπαγάσα, άρχισαν να εκφράζονται αμφιβολίες κατά πόσο θα αντέξουν τα πόδια του την ερχόμενη σεζόν. Για τον Φρανσουά Μοντέστο άλλαξαν τα δεδομένα, καθώς εμφανίζεται πλέον αρνητικός ο Βαλβέρδε και ο Μαρινάκης θα ακούσει τη γνώμη του Ισπανού, ακόμα κι αν χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ουσιαστικά, λοιπόν, σίγουρη μπορεί να θεωρείται μόνο η επέκταση συμβολαίου στον Όλοφ Μέλμπεργκ, αν κι εδώ υπάρχει μια διαφορά, καθώς ο Σουηδός ζητάει διετές συμβόλαιο, ενώ στον Πειραιά συζητούν για έναν χρόνο.

Ερώτημα αποτελεί και το τι θα γίνει με τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο ισπανός μεσοεπιθετικός θα επιδιώξει να ακολουθήσει τον Βαλβέρδε σε όποια ομάδα δουλέψει ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού.


Σχολιάστε εδώ