Μην τα διαλύσουμε όλα

• Στις 16.5.10 κάναμε, σε αυτή τη στήλη, το παρακάτω σχόλιο:
– Ο Βενιζέλος άνοιξε τις πόρτες των Στρατιωτικών Παραγωγικών Σχολών στους μετανάστες που απέκτησαν πολιτική ιθαγένεια (αφού προηγουμένως ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ άνοιξε διάπλατα τα σύνορα γι’ αυτούς).
– Παλαιότερα ίσχυε για Έλληνες το γένος και ομογενείς, υπό την αίρεση των Επιτελείων.
– Σήμερα θα μπορούσε να γίνει δεκτή η απόφαση Βενιζέλου, αν δεν υπήρχαν ειδικές συνθήκες, κυρίως με λαούς όμορων χωρών ή άλλων με αρρωστημένο θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Είμαστε ανώριμοι ακόμη για τέτοιες ανατροπές.
– Η ειδησεογραφία μάς πληροφορεί ότι, μόλις πρόσφατα, τουρκικό υποβρύχιο έγινε δεκτό με πάνδημη υποδοχή στο Δυρράχιο. Ζητωκραυγές και αλαλαγμοί…
– Αύριο, ο ελληνοαλβανός δόκιμος Π.Ν. με ποιον θα είναι; Με τον χωροφύλακα ή με τον αστυφύλακα;
• Για να ανατρέψουν αυτή την ανήκουστη και υπονομευτική απόφαση, πολλοί βετεράνοι αλλά και πολίτες έχουν κάνει προσφυγή στο ΣτΕ, που θα εκδικαστεί στις 4 Μαΐου.
• Μέχρι τότε, ωστόσο, κινούνται οι διαδικασίες για τις νέες εξετάσεις, και η εμμονή στην ολέθρια απόφαση Βενιζέλου θα έχει απροσδιόριστες συνέπειες για την ομοιογένεια και τη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των στελεχών. Αυτοχειριαζόμαστε και σε έναν ακόμη τομέα.
• Ο κ. Αβραμόπουλος έχει τον λόγο. Αλλά και οι κ. Αρχηγοί των Επιτελείων, που πρέπει να προβούν, αμέσως και πάραυτα, σε σχετικές εισηγήσεις. Δυστυχώς, δεν είδαμε μια παραίτηση, όταν ο φοβερός Μπένι επέβαλε αυτή την ολέθρια απόφαση…


Σχολιάστε εδώ