Καταγγέλλουν τις πρακτικές που οδηγούν σε ανθρωποφαγία δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ – ΓΓΜΕ

Καταργούν την Ενημέρωση και φτιάχνουν μηχανισμό προπαγάνδας επειδή, προφανώς, μόνο αυτό ξέρει να κάνει η πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ – ΓΓΜΕ. Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στη ΓΓΕΕ – ΓΓΜΕ καταγγέλλουν τις πρακτικές που οδηγούν σε ανθρωποφαγία και κάνουν τους δημοσίους υπαλλήλους να θεωρούν αυτονόητο ότι μπορούν να παριστάνουν τους δημοσιογράφους.
Στην κατεύθυνση αυτή βάζει πλάτη στον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιώργο Πετρουλάκη και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για να θολώσει τα νερά και να αδειάσει την πρωτοβουλία που οδήγησε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Βενιζέλου, με την οποία εξαιρέθηκε –και σωστά– η Ενημέρωση από τις διατάξεις του νόμου για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Την ώρα που η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων με διάβημά της στην κυβέρνηση Παπαδήμου επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και στην ίδια κατεύθυνση κινούνται αμερικανικά και γερμανικά συνδικάτα δημοσιογράφων, Ηρακλειδείς του Μαξίμου θέλουν με την Επικοινωνία να καταργήσουν την Ενημέρωση, χρησιμοποιώντας επιλεγμένους δημοσίους υπαλλήλους ή ιδιωτικές εταιρείες που έχουν υποστηρίξει με τις διατάξεις των δύο Μνημονίων, τρομοκρατώντας την ελληνική κοινωνία.
Κάποιοι στη ΓΓΕΕ ξεχνούν τις οικογενειακές δημοκρατικές καταβολές τους στην Αεροπορία αλλά και στην πολιτική και μεταβάλλονται ως δημόσιοι υπάλληλοι –που είναι– σε ένα καταστροφικό «παιχνίδι», που οδηγεί σε πολιτικό κανιβαλισμό. Οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ – ΓΓΜΕ σε ψήφισμά τους επισημαίνουν ότι:
«Περιορίζει δραματικά τις θέσεις εργασίας δημοσιογράφων, τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία όσο και στα γραφεία Τύπου Εξωτερικού, η πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και παραδίδει την Ενημέρωση σε δημοσίους υπαλλήλους-συμβούλους Επικοινωνίας, επιχειρώντας να εφαρμόσει σχέδιο αναδιοργάνωσης, το οποίο εκπονήθηκε χωρίς τη συμμετοχή των εργαζόμενων δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα, στον χώρο των δύο Γραμματειών, παρότι ο επικεφαλής υπουργός είναι δημοσιογράφος, κάποιοι εκτελούν το “σχέδιο Μόσιαλου” σε συνεργασία με ό,τι έχει απομείνει από το παλιό Μαξίμου, και θέλουν τους δημοσιογράφους για “παρακολουθήσεις”.
Επιχειρείται έτσι κατάργηση της Ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής ιδιότητας και η δουλειά των δημοσιογράφων, ακόμη και για τα εθνικά θέματα, δίνεται με ανάθεση σε δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στο βάθος αρχίζουν να φαίνονται ιδιωτικές εταιρείες».


Σχολιάστε εδώ