ΖΙΖΑΝΙΟΝ

===Τριγυρίζοντας εκεί, στη Συγγρού, πήρε το μάτι μου να βγαίνει από το γραφείο του Χρύσανθου ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς… Είδες πώς αλλάζουν οι αγάπες μόλις μυριστούν ότι μετακομίζει η εξουσία; ===Η αυτοδυναμία θα είναι εφιάλτης για τη χώρα, είπε σε συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάννη… Αν ήταν ο μπαμπάς της αρχηγός της ΝΔ, κάθε άλλο παρά εφιάλτης θα ήταν η αυτοδυναμία. Εδώ σε τρεις εκλογές πήγε τη χώρα το ʼ89 ο Μητσοτάκης μέχρι να πάρει αυτοδυναμία, με τον Θόδωρο Κατσίκη εκ… μεταγραφής από την τότε ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου, να καλύπτει τον απαραίτητο αριθμό 151. === Αναχρονισμός η μονιμότητα στο Δημόσιο, δήλωσε το αφεντικό μας ο κ. Πολ Τόμσεν. Δίκιο δεν έχει; ===Απίστευτα πράγματα ακούω… Μέχρι που ο Φαήλος Κρανιδιώτης, που επανειλημμένα έχει γραφεί ότι θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά, έχει βάλει, λένε, θέμα να… αποσυρθεί ο Γιάννης Τραγάκης που για πολλές θητείες εκλέγεται βουλευτής στην εργατική αυτή περιφέρεια… Για να μην υπάρχουν θολά νερά, μήπως πρέπει να υπάρχουν κάποιες διευκρινίσεις από τη Συγγρού; ===Άγριο «δούλεμα» έφαγε ο Γ. Τράγκας από τον καλό του φίλο Ν. Χατζηνικολάου, για τη φωτογραφία που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο, ως… προϊόν εξαιρετικής τεχνικής επεξεργασίας! Ενδεχομένως, πάντως, το γεγονός να οφείλεται και στη διαπίστωση ότι στη Συγγρού δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε… ζωγραφιστό! Τον Γιώργο, όχι τον Νίκο… === Επεκτείνεται στην επαρχία η «Χρυσή Αυγή». Άνοιξε γραφείο στο Γύθειο. Περιοχή που έχει πολλούς δικούς της. Η Ακροδεξιά εκεί δίνει και παίρνει. ===Μιχάλη, η βόμβα δεν απασφαλίζεται, γιατί ακαριαία θα εκραγεί. Εξουδετερώνεται… Πάλι αδιάβαστος πιάστηκες…

***

Συνωστισμός στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, εκεί στην Παν. Κυριακού, που είναι δίπλα από την κατοικία του αμερικανού πρέσβη. Την περασμένη Τετάρτη μέτρησαν πάνω από 25 βουλευτές της ΝΔ να έχουν περάσει. Και κουβέντιασαν με τον Καραμανλή, που δεν σταματά να λέει σʼ όλους, υποστηρίξτε την ηγεσία.

***

Αποστρατεύονται…

Μέχρι στιγμής, οι σίγουροι που δεν θα είναι υποψήφιοι στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ στις απριλιάτικες ή, έστω, μαγιάτικες εκλογές είναι ο Βασίλης Γερουδάκης της Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Λιάνης της Φλώρινας και ο Θανάσης Τσούρας της Α΄ Αθηνών, ενώ το σκέφτεται ο Ντίνος Βρεττός και κάπου το συζητάνε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Κώστας Γείτονας. Θα έλεγα με σιγουριά ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποστρατείες. Ο Βασίλης Γερανίδης, βαρύς Βενιζελικός, πάντως αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, από το πόστο τού επικεφαλής της Επιτροπής για την επιλογή των υποψηφίων.


Σχολιάστε εδώ