Διάττοντες αστέρες και νέοι αστερισμοί

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο μέχρι πρότινος αστήρ του σεβαστού υπουργείου Παιδείας στη θέση-κλειδί της Ειδικής Γραμματέως Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, πριν δεχτεί το μοιραίο λάκτισμα της αναβαθμισθείσας υπουργού κ. Διαμαντοπούλου, θα παρέμενε ανενεργός και χωρίς κανένα πολιτικό πόστο. Ορθώς το καταλάβατε. Πρόκειται για την κ. Θάλεια Δραγώνα.

Τα αμείλικτα ερωτήματα, όμως, που είναι λογικό να τη βασάνισαν πριν λάβει τη μεγαλεπήβολη απόφαση να χτυπήσει την πόρτα της νεοσυγκροτηθείσας Δημοκρατικής Αριστεράς του κ. Φώτη Κουβέλη, είναι βασικά δύο: Το πρώτο είναι αν έπρεπε, προσωρινά τουλάχιστον, να πάει μόνη της, χωρίς την αξεχώριστη φίλη της, την κ. Άννα Φραγκουδάκη, που, όπως λέγεται, είναι ο μέντοράς της.

Εκείνη αποφασίζει και η άλλη εκτελεί. Και τα καταφέρνει, αφού έχει μεγάλο ταμπεραμέντο σε αυτό. Άλλωστε, καλομελέτα κι έρχεται και η άλλη.

Το δεύτερο δίλημμα είναι αν θα δεχτεί να τεθεί υπό την καθοδήγηση της μεγαλοεπιστήμονος κ. Ρεπούση, που λόγω ειδικών προσόντων είναι η γραμματέας της Επιτροπής Παιδείας της ΔΗΜΑΡ και εκ των πραγμάτων καθορίζει την εκπαιδευτική πολιτική του κόμματος. Κι αν η κ. Δραγώνα λόγω του πρότερου βίου στα παραϋπουργικά ανάκτορα εγείρει αξιώσεις πρωτοκαθεδρίας, τότε η Ρεπούση θα ανασύρει από το συρτάρι το πτυχίο της Γαλλικής Φιλολογίας, οπότε είναι λογικό η άνευ πανεπιστημιακού πτυχίου κυρία καθηγήτρια να αποσύρει το αίτημα, έως ότου προσέλθει στον χώρο και άλλη πτυχιούχος, της Αγγλικής Φιλολογίας, η κ. Φραγκουδάκη εννοώ, οπότε οι δύο μαζί θα αποτελέσουν την ομάδα κρούσης.

Ολόκληρη κοινωνιολογική θεωρία επινόησε η κ. Φραγκουδάκη, εκεί θα κωλώσει; Εδώ αγωνίστηκε να πείσει γενιές ελλήνων μουσουλμάνων ότι είναι… Τούρκοι. Εκφραστείτε ελεύθερα, τους συνιστά, και βροντοφωνάξτε ότι είστε Τούρκοι.

Μόνο έτσι θα μάθετε γράμματα και θα πάτε μπροστά! Το παχυλό πρόγραμμα, άλλωστε, κυλάει και το χρήμα ρέει. Καλά να είναι ο Γιωργάκης, αυτός ο έτερος μέγας πολιτικός αστήρ που επέλεξε τις δύο κυρίες του Κολωνακίου και φημισμένες επιστημόνισσες του Τμήματος Νηπιαγωγών και τους ανέθεσε την εθνική πολιτική στη Θράκη.

Κατά τ’ άλλα, κύριε Κουβέλη: Εμπρός στον αγώνα, μαζί με τη Δραγώνα…


Σχολιάστε εδώ