Απολύσεις σε «Espresso» και Star

• Τη μέθοδο του Flash ακολουθεί η ΝΕΠ του Π. Κυριακίδη και στην «Espresso», όπου αιφνιδιαστικά την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκαν 8 απολύσεις. Η διεύθυνση, μάλιστα, δεν ήταν καν ενήμερη για τις απολύσεις και την επιλογή έκανε ο Γιώργος Σουβατζής, στέλεχος της επιχείρησης. Ήταν ο ίδιος που είχε αναλάβει τον Flash και προχώρησε στο πρόγραμμα εκτεταμένων απολύσεων στον σταθμό. Είναι ενδεικτικό πως στην εφημερίδα βρίσκονταν σε συζητήσεις για μείωση αποδοχών με αντάλλαγμα να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

• Απολύσεις μετά τις εκλογές στο Star. Οι απομακρύνσεις θα γίνουν κυρίως στο τεχνικό τμήμα του σταθμού.

• Μονομερώς κατήργησε ο ΑΝΤ1 τις ατομικές συμβάσεις που είχαν υπογράψει χωρίς αντιδράσεις οι εργαζόμενοι του καναλιού πριν από λίγους μήνες και προέβλεπαν μειώσεις αποδοχών. Με απόφαση της ιδιοκτησίας, από την 1η Μαρτίου επιβάλλεται σε όλους νέα μείωση αποδοχών από 10% έως 20%, ανάλογα με το ύψος των μισθών. Η ανακοίνωση προκάλεσε εσωτερικές αντιδράσεις στο κανάλι και τις πρώτες φωνές διαμαρτυρίας. Πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος του ομίλου Θ. Κυριακού είχε αναφερθεί στην ανάγκη κερδοφορίας εντός του 2012.

• Τίτλοι τέλους για την «Εξέδρα». Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης ανακοίνωσε το κλείσιμο της εφημερίδας, η οποία συμπλήρωνε αυτές τις μέρες 4 χρόνια κυκλοφορίας. Ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2008 από τον ΔΟΛ και μεταβιβάστηκε την άνοιξη του 2011 στον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

• Μείωσε τις προ φόρων ζημίες της η «Ραδιοφωνικές επιχειρήσεις Βήμα FM» σε 1.423.200 ευρώ το 2011, έναντι ζημιών 2.650.862 ευρώ το 2010. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε στα 1.119.005 ευρώ το 2011 από 690.000 ευρώ το 2010.

• Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΕΣΥ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μειώνονται οι μισθοί και καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Η ΠΟΕΣΥ χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και ζητάει την ακύρωσή της.

• Δεν προχωράει η διαδικασία δημοπράτησης του Nitro FM, καθώς υπάρχουν –όπως αναφέρουν οι πληροφορίες– ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί εις βάρος της ΙΜΑΚΟ για οφειλές σε τρίτο προμηθευτή. Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον για τον Derti FM δείχνει ο Γ. Πολίτης μετά και την απόκτηση του Sfera από τον εκδοτικό όμιλο του Π. Κωστόπουλου.


Σχολιάστε εδώ