αμυντικά θέματα

Διευκολύνσεις από τον ΑΟΟΑ

• Καλά νέα για τους αξιωματικούς που είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια από τον ΑΟΟΑ. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και έπειτα από εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων του ΑΟΟΑ. Συγκεκριμένα, αυξάνεται από δεκαπέντε χρόνια που είναι σήμερα σε είκοσι, με ανάλογη μείωση της μηνιαίας δόσης. Θετική η πρωτοβουλία των αρχηγών…

Δεν κλείνει η 383 Μοίρα

•Άλλη μια απόφαση του προκατόχου του ανέτρεψε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Με νέα απόφασή του, λοιπόν, η 383 Μοίρα των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών δεν θα κλείσει και θα παραμείνει στην έδρα της, στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει ο υπουργός: «Η προσφορά της Μοίρας στο έργο της πυρόσβεσης και η μέχρι σήμερα εμπειρία στην αντιμετώπιση των αναγκών και τον επιχειρησιακό καταμερισμό των πυροσβεστικών μέσων καθιστούν αναγκαία την παραμονή της Μοίρας στη Θεσσαλονίκη».

Παρελάσεις;

• Ναι, να γίνονται, ασφαλώς.
• Να μην υπάρχει, όμως, εξέδρα επισήμων. Το «παρελαύνον σώμα» θα έχει επικεφαλής τους «επισήμους», που θα παρελαύνουν μπροστά στα μνημεία αγνώστων στρατιωτών ή πεσόντων ηρώων των πόλεων. Θα ακολουθούν τα στρατά και τα σχολεία, όπως σήμερα. Ποιος είναι, όμως, άξιος τώρα να δεχτεί τιμές παρελαυνόντων μετά στροφής της κεφαλής; Ποιος μπορεί να αντικρίσει κατάματα τις σημαίες από τους «επισήμους»;

Η ΥΠΑ χρωστάει στην ΠΑ

ξ Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η Πολεμική Αεροπορία προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ΥΠΑ, για τις οποίες η τελευταία πληρώνεται από την Eurocontrol, τις διάφορες αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες εξυπηρέτησης κ.λπ. Μαθαίνουμε ότι η ΥΠΑ δεν αποδίδει, ως οφείλει, αυτά τα κονδύλια στην ΠΑ, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα.
Αλήθεια, τι λέει ο κ. Βορίδης γι’ αυτό; Είναι σωστό να στερείται πολύτιμων κονδυλίων η ΠΑ, και μάλιστα τέτοια περίοδο, που τα χρήματα δεν φτάνουν καλά καλά ούτε για τη συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών;

Ο γραμμικός απινιδωτής του 401 ΓΣΝ

• Αυτή την πονεμένη, από το 2006, ιστορία την έχουμε αφηγηθεί πλειστάκις, για να παρουσιάσουμε το μέγεθος της άκαμπτης γραφειοκρατίας, όπου το κράτος γίνεται έρμαιο τυπολατρικών ενστάσεων στο ΣτΕ.
• Ο υπουργός αποφάσισε να προχωρήσει το θέμα, αλλά, αιφνιδίως, απεκαλύφθη ότι το ΧΕΠ της πίστωσης είχε λήξει. Τόμπολα!
• Πάραυτα, ο υπουργός εστράφη προς τον κ. Λοβέρδο: «Ανδρέα, δώσε μας λεφτά από το ΕΣΠΑ…». Η παράκληση εισακούστηκε και τα λεφτά περιμένουν το ΓΕΣ να τα παραλάβει.
• Βουρ, κύριοι, μήπως μετανιώσει ο Ανδρέας. Παρακάμψτε, επιτέλους, τη γραφειοκρατία, που επικεντρώνεται, όπως μου λένε, σε μια υπογραφή.

Και πάλι ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος Στρατού

• Και πάλι η προκαταβολή 40 εκατ. ευρώ, που κατακρατείται από την υπόλογο εταιρεία από το… 2001 και πάλι η μη επιβολή ρητρών.
• Απόστρατος αξιωματικός του Π.Ν., μανιώδης αναγνώστης μας, μας έστειλε μια απάντηση του τότε ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκη (διά χειρός Βασιλάκου) σε ερώτηση (2140/15.7.09) του βουλευτή κ. Νάσου Αλευρά για το θέμα.
• Αντιγράφω αυτολεξεί (Φ 900α/7364 /10361/13 Αυγούστου 2009):
— Το ΥΕΘΑ έχει προβεί στην ανάληψη ενεργειών, σύμφωνα με τους νόμους και τους όρους της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης όλων των ειδικών μέσων, προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να ικανοποιηθεί πλήρως για τη ζημία που έχει υποστεί από τη μέχρι σήμερα εξέλιξη της υπόψη σύμβασης.
— Έκτοτε, ουδείς ομιλεί για το θέμα… Ξεχάστηκε και η ζημιά, λησμονήθηκε και η ικανοποίηση του ελληνικού Δημοσίου.
— Έμαθα ότι ο κ. Αβραμόπουλος, δηλώσας παντελή κενότητα ταμείου, ψάχνει για χρήμα. Ιδού…

Ερώτημα

• Στον «συμβιβασμό» διάτρητου ελληνικού κράτους με τη Siemens, για τα «λαδώματά» της, συμπεριλαμβάνεται και ο χρηματισμός ιθυνόντων (τα ονόματα και οι καταθέσεις έχουν ήδη αποκαλυφθεί) για το σκάνδαλο των οχημάτων ΜΑΝ, αντισταθμιστικών αγοράς του πυραυλικού συστήματος PATRIOT;
• Κάποιος πρέπει να μας το πει…

Ωραία ιδέα!

ξ Ξήλωσε όλη τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων και διέταξε έλεγχο του «πόθεν έσχες» και άμεσο άνοιγμα των λογαριασμών υπαλλήλων η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
• Ιδού μια ωραία ιδέα, κ. Αβραμόπουλε, για τους πολιτικούς, αξιωματικούς και υπαλλήλους που υπηρέτησαν στη ΓΔΑΕΕ από το 1990 μέχρι σήμερα. Τολμήστε και θα δούμε απίστευτα πράγματα…


Σχολιάστε εδώ