MUSIC+MEDIA

// Όλο και περισσότερο φαίνεται να καθυστερεί το ενδεχόμενο να δούμε κάποιον από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας να λανσάρει μια υπηρεσία μουσικής streaming στη χώρα μας.

// Οι συζητήσεις του ομίλου ΟΤΕ φαίνεται να έχουν παγώσει με εντολή από το εξωτερικό, η Forthnet δηλώνει πως ό,τι επένδυση στο περιεχόμενο είναι να κάνει την έχει κάνει μέσω της Nova στη Super League, Vodafone και Wind τηρούν στάση αναμονής, ενώ και η HOL μπορεί μεν να θέλει, αλλά δεν βρίσκει κανέναν να της δώσει τα δικαιώματα στις τιμές που επιθυμεί.

// Το Simfy διατείνεται ότι προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία ώστε να βγει ανεξάρτητα με την βοήθεια μερικών media partners, και τελικά πιο πιθανό φαίνεται να προσπαθήσουν αυτόνομα οι δισκογραφικές να κάνουν κάτι, παρά να περιμένουν από την πλευρά των παρόχων να κινηθούν πιο γρήγορα.

// Υπάρχει ένας άλλος λόγος όμως που ίσως να εξηγεί την ξαφνική απροθυμία των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών να επισπεύσουν την παρουσίαση τέτοιων υπηρεσιών.

// Σύμφωνα με τις έρευνες που λαμβάνουν από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, η επιβάρυνση την οποία φέρνουν τέτοιες υπηρεσίες στα δίκτυα κινητής με τη συνεχή μεταφορά δεδομένων είναι τόσο μεγάλη, ώστε η μια μετά την άλλη οι εταιρείες αρχίζουν σιγά σιγά να περιορίζουν τα πακέτα «απεριόριστης» χρήσης τα οποία πωλούσαν.

// Η ελληνική αγορά έχει μερικά πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη χρήση μιας υπηρεσίας που απαιτεί συνεχώς δεδομένα.

// Αφενός έχουμε τη γιγάντωση της Cosmote σε τέτοιο βαθμό, ώστε το καρτοκινητό WhatsUp να ξεπερνά σε αριθμό συνδρομητών ολόκληρη τη Wind. Η Cosmote έχει πλέον τόσο πολλούς συνδρομητές, ώστε οι συχνότητες που διαθέτει να μην επαρκούν σε αρκετές περιοχές για να προσφέρουν ικανοποιητική κάλυψη μαζί με γρήγορες ταχύτητες.

// Η Vodafone έχει μεν θεωρητικά διαθέσιμη χωρητικότητα, όμως χρειάζεται επιπλέον μεγάλες επενδύσεις, τις οποίες η μητρική εταιρεία επιθυμεί να αποφύγει να κάνει λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, και όταν η μέση καθυστέρηση στην είσπραξη λογαριασμών σε όλη την αγορά πλησιάζει τους τρεις μήνες.

// Η Wind έφτασε στο σημείο να περιορίσει τον αριθμό συχνοτήτων που είχε, και οι μέτοχοί της δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν καμία επένδυση ώστε να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες σε διακίνηση δεδομένων.

// Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα πρέπει κανένας να υποτιμά την επιβάρυνση την οποία θα έφερναν στα δίκτυα κινητής υπηρεσίες μουσικής οι οποίες θα ήταν πετυχημένες.

// Χωρίς να μπλοκάρουν ενεργητικά τη διάδοσή τους, είναι λογικό να περιμένει κανείς να έχουν μια παθητική τουλάχιστον στάση έως ότου το τοπίο να ξεκαθαριστεί και να είναι κάποιος σε θέση να κάνει πιο μακροχρόνια επενδυτική πολιτική.

// Οι internet providers είναι μια άλλη ιστορία, καθώς με τις συντονισμένες κινήσεις που γίνονται στο εξωτερικό για το κλείσιμο των παράνομων sites, όλο και περισσότεροι χρήστες στην Ελλάδα αναρωτιούνται αν υπάρχει πλέον λόγος να έχουν τόσο γρήγορες συνδέσεις.

Σύντομα λοιπόν θα δημιουργηθεί η ανάγκη «πακεταρίσματος» των προγραμμάτων αυτών, με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.


Σχολιάστε εδώ