2.500.000 ευρώ έβγαλαν έξω το 2010 6 βουλευτές

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα-μυστήριο του υπουργείου Οικονομικών, τα εμβάσματα στέλνονταν τμηματικά, με αποτέλεσμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αθροίζονται μεγάλα ποσά, τα οποία πλησιάζουν τις 200.000 ευρώ το λιγότερο και φτάνουν μέχρι και 600.000!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον επίμαχο κατάλογο περίοπτη θέση έχουν οι σύζυγοι των βουλευτών. Πρόκειται για την Δίκα Αγαπητίδου, σύζυγο του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη, η οποία δραστηριοποιείται στο real estate και έχει επιχειρηματική δραστηριότητα και στο εξωτερικό. Τα εμβάσματα της κ. Αγαπητίδου φτάνουν περίπου τις 600.000 ευρώ.

Συμπεριλαμβάνεται επίσης η Ντιάνα Λάρδα, σύζυγος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, συμβολαιογράφος, για την οποία παλαιότερα είχε συζητηθεί ότι το γραφείο της αναλάμβανε πολλά συμβόλαια, και στον λογαριασμό της σε τράπεζα του εξωτερικού βρέθηκαν εμβάσματα γύρω στα 400.000 ευρώ.

Και ακολουθούν: Η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα, σύζυγος του πρώην υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, με ποσό που υπολείπεται από τις 200.000 ευρώ, η συμβολαιογράφος Ελευθερία Κουκά, σύζυγος του εν ενεργεία βουλευτή Παναγιώτη Μελά, ο οποίος μέχρι την ψήφιση της δανειακής σύμβασης ανήκε στο δυναμικό της ΝΔ, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης και η πρώην βουλευτής και πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου.

Από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών διαπιστώθηκε ότι οι κινήσεις των λογαριασμών τους είναι νόμιμες. Είναι επίσης δηλωμένες στο πόθεν έσχες τους, ενώ δεν προκύπτει προσαύξηση της περιουσίας τους.

Προκύπτει όμως θέμα ηθικό, καθώς αποδεικνύεται ότι οι εκκλήσεις της πολιτικής ηγεσίας που βλέπει μεγάλες καταθέσεις να κάνουν φτερά προς ξένες τράπεζες δεν πιάνουν τόπο ούτε εντός των ορίων του Κοινοβουλίου. Η επίφαση της νομιμότητας οδήγησε την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματα που αποκαλύπτει σήμερα «Το Παρόν».

Σημειώνεται ότι με εμβάσματα στο εξωτερικό βρέθηκαν άλλοι 14 βουλευτές, με τη διαφορά ότι τα ποσά ήταν αιτιολογημένα και προορίζονταν είτε για σπουδές είτε για επιχειρηματική δραστηριότητα ή για λόγους υγείας. Για όλες τις περιπτώσεις έχουν ενημερωθεί οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες και οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όταν αναρτηθούν όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στο διαδίκτυο.

Από τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών που αναφερόταν σε εμβάσματα 24 βουλευτών, τέσσερις βρέθηκαν με ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εφετών: ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Δρούτσας, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος και ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη Ισίδωρος Κούβελος.


Σχολιάστε εδώ