Ψήφο εξουσίας και όχι ψήφο διαμαρτυρίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτές οι επιθέσεις, τονίζουν, δείχνουν τον πανικό του πολιτικού συστήματος, που καταρρέει κάτω από το βάρος των αλλεπάλληλων Μνημονίων, ενώ η Αριστερά αναδεικνύεται σε αντίπαλον δέος στο υπό κατάρρευση μνημονιακό κατεστημένο.

Μάλιστα, η «Αυγή» την Τρίτη κυκλοφόρησε με τον υπερβολικό τίτλο «Η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία», σε μια προσπάθεια προφανώς να δείξει τον πανικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τη διαρκώς αυξανόμενη –όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις– επιρροή της Αριστεράς.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, τονίζουν τα στελέχη του χώρου, ο κοινός στόχος του Αντ. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου είναι η Αριστερά, που βλέπουν ότι απειλεί την εξουσία τους.

Το δίδυμο, λένε, Βενιζέλου – Σαμαρά έχει στόχο να συγκυβερνήσει μετά τις εκλογές προκειμένου να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν με το Μνημόνιο. Γιʼ αυτόν τον λόγο, τονίζουν, έχουν κοινή στάση με την πρωτοφανή επίθεση κατά της Αριστεράς, η οποία σταθερά και μαχητικά αντιπαλεύει τις πολιτικές των Μνημονίων, κάτι που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν οι ψηφοφόροι, που έχουν κοντύνει δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζουν, το κεντρικό δίλημμα της επικείμενης εκλογικής μάχης είναι «συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για την εφαρμογή των φρικιαστικών μέτρων του Μνημονίου ή δυνατός ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρή Αριστερά, για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας, που θα απαλλάξει τη χώρα μας από τα Μνημόνια, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στον τόπο».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι επιθέσεις στην Αριστερά, με ορολογία μάλιστα εμφυλιοπολεμικού κλίματος, εντάσσονται στην προσπάθεια να κουκουλωθεί το ότι μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, αφού και τα δύο κόμματα θα πορευθούν προς τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές στον δρόμο του Μνημονίου.

Για τον λόγο αυτό, κατά την προεκλογική περίοδο θα καλέσουν τους ψηφοφόρους να ρίξουν στις κάλπες όχι απλώς ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά ψήφο εξουσίας. Εκτιμούν ότι η προκήρυξη των εκλογών στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου δεν είναι επιλογή του συστήματος εξουσίας, αλλά έρχεται εξ ανάγκης, γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βλέπουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και να καταγράφουν ολοένα και περισσότερες απώλειες.

Η δική μας θέση, ξεκαθαρίζουν, είναι να δώσουμε διέξοδο στον κόσμο και να ζητήσουμε ψήφο εξουσίας από τον ελληνικό λαό. Τονίζουν, δε, κατηγορηματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα αποδεχθεί τις συμφωνίες που υπέγραψαν με την «τρόικα» το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά αντίθετα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να καταργηθούν και σε θεσμικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Δεν μπορεί, λένε, να ισχύει η αρχή πρώτα οι πιστωτές και οι τοκογλύφοι και μετά οι κοινωνικές ανάγκες, όπως προβλέπει η δανειακή σύμβαση, γιατί κάτι τέτοιο οδηγεί μαθηματικά σε κοινωνική κόλαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστικοποιήσει τη συνεργασία του με τη Σ. Σακοράφα και συνεχίζει τις συζητήσεις με άλλα στελέχη που διαφοροποιήθηκαν από τα αριστερά στη μνημονιακή πολιτική, ενώ φαίνεται ότι δεν θα έχει τύχη η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή δράση (απευθύνεται στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ), αφού ανάμεσα στους πολιτικούς άξονες δράσης που προτείνονται είναι και η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, θέσεις που σήμερα δεν αποδέχεται ο ΣΥΝ.


Σχολιάστε εδώ