στα ενδότερα των ομάδων

• Η ανώμαλη -όπως εξελίχθηκε ο επαναληπτικός με τη Μέταλιστ- προσγείωση του Ολυμπιακού και ο αποκλεισμός του από το Γιουρόπα Λιγκ αναπτέρωσαν το ηθικό στην Παιανία. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης οι «πράσινοι» είχαν ουσιαστικά πετάξει λευκή πετσέτα, καθώς ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούσαν να χτυπήσουν τους «ερυθρόλευκους».

• Απέναντι στους Ουκρανούς, όμως, η ομάδα του Πειραιά έβγαλε σημάδια κόπωσης και σε συνδυασμό με κραυγαλέα κενά σε άμυνα και μεσαία γραμμή ανέτρεψε τα δεδομένα για το ντέρμπι. Αυξήθηκαν σημαντικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού που άρχισαν να πιστεύουν στο θαύμα της ολικής επαναφοράς.

• Στραπατσαρίστηκαν ψυχολογικά οι «ερυθρόλευκοι». Σε συνδυασμό με την πολεμική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού, η ζυγαριά δείχνει να γέρνει προς το μέρος των γηπεδούχων.

• Έκανε, βέβαια, ένα λάθος ο Δημήτρης Γόντικας με το αίτημα στην ΕΠΟ για διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ την Τετάρτη. Αρχικά το ματς αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι θεωρούσαν σίγουρη την πρόκρισή τους στους οκτώ του Γιουρόπα Λιγκ.

• Με την κίνησή του ο Γόντικας συσπειρώνει τον Ολυμπιακό σε μία περίοδο που βόλευε τον Παναθηναϊκό να βρει τον αντίπαλό του με πληγωμένο το γόητρο και με εσωτερικές κόντρες. Όπως λέει και ένας παλιός παράγοντας της «πράσινης» ΠΑΕ, «το παλικάρι νομίζει ότι παραμένει στο βόλεϊ, αλλά το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό άθλημα».

• Πέρα από το ντέρμπι των «αιωνίων», μπαίνουμε στην τελική ευθεία για άλλο ένα ντέρμπι. Την Τετάρτη συγκρούονται στον ημιτελικό του Κυπέλλου ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης με έπαθλο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

• Όπως έχουν διαμορφωθεί έως σήμερα τα δεδομένα, όποια ομάδα περάσει στον τελικό, θα παίξει την επόμενη σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς θεωρητικά θα βρει μπροστά της τον Ολυμπιακό, ο οποίος υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Άρα και ο φιναλίστ του Κυπέλλου θα παίξει στην Ευρώπη.

• Μόνο που εκτός από τις δύο ομάδες, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα, στον ημιτελικό συγκρούονται και οι Γιώργος Δώνης – Σάκης Τσιώλης. Κατά πολλούς, οι δύο καλύτεροι έλληνες προπονητές της νέας γενιάς, με πολλές διαφορές μεταξύ τους.

• Από την εποχή που ο Δώνης δούλευε στον Ηλυσιακό και ο Τσιώλης στον Πανηλειακό κρατάει η βεντέτα ανάμεσά τους. Με τον θεσσαλό τεχνικό να έχει πανηγυρίσει σημαντικές επιτυχίες, όπως η πρόκριση του Θρασύβουλου επί της Λάρισας, όταν η ομάδα της Φυλής αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και οι «βυσσινί» στη Σούπερ Λίγκα.

• Επίσης, ο Τσιώλης έδιωξε ουσιαστικά τον Δώνη από την ΑΕΚ όταν ανέτρεψε το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου και το έκανε 3-3 σε αγώνα των «κιτρινόμαυρων» με τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Από τότε ακούει ο προπονητής του Ατρόμητου για τον Τσιώλη και βγάζει σπυράκια.

• Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του Δώνη ότι προτιμάει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου από την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω των πλέι οφ. Για τον προπονητή του Ατρομήτου είναι σημαντικό κίνητρο το γόητρο για μία επιτυχία επί του Τσιώλη, ο οποίος αναμόρφωσε τον Αστέρα.

• Γενικά, πάντως, ο Δώνης έχει ανοίξει μέτωπα με πολλούς συναδέλφους του. Από την αρχή της σεζόν έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, του Αστέρα και εσχάτως της Δόξας Δράμας!

• Με τον «Δικέφαλο του Βορρά», πάντως, υπάρχει ένα παλιό φλερτ, το οποίο αναβιώνει κάθε φορά που η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Ο Ζήσης Βρύζας εκτιμά ιδιαίτερα τον Δώνη και τον θεωρεί ικανό να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

• Από την άλλη πλευρά, ο Τσιώλης έχει πολλούς υποστηρικτές στην ΑΕΚ. Ο ίδιος, μάλιστα, θεωρεί την Ένωση κοιμώμενο γίγαντα και σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορεί να συμβάλει στην αναγέννησή της.

• Ανησυχούν οι παίκτες του Άρη για την καθυστέρηση στην εκταμίευση των χρημάτων που θα οδηγήσουν στην πληρωμή έστω και ενός τμήματος όσων τους οφείλει η ΠΑΕ. Η προσφυγή του Τόχα αποδεικνύει ότι τα αποθέματα υπομονής στα αποδυτήρια των «κίτρινων» εξαντλούνται και οι πλέον θερμόαιμοι προτείνουν νέα αποχή για την επόμενη εβδομάδα, εάν δεν δουν το χρώμα του χρήματος έως τη Δευτέρα.

• Ο Γιάννης Κόντης άρχισε νέο κύκλο συζητήσεων με κάποιους παίκτες για να τους καθησυχάσει, αλλά κυρίως για να τους πείσει να επηρεάσουν και τους υπόλοιπους να κάνουν υπομονή. Αμφίβολα είναι τα αποτελέσματα των ενεργειών του, καθώς στη Θεσσαλονίκη ακούγεται πως κάποιοι ποδοσφαιριστές δηλώνουν ανένδοτοι για τη λήψη μέτρων, εάν δεν πληρωθούν το επόμενο τριήμερο.

• Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται και ο ΟΦΗ, ο οποίος καλείται μέσα σε δέκα μέρες να ρυθμίσει οφειλές τριετίας και παράλληλα να πείσει τους νυν παίκτες ότι θα πάρουν τα χρήματά τους μέσω της εκχώρησης του τηλεοπτικού συμβολαίου για την επόμενη σεζόν. Αλλά τα λεφτά που απαιτούνται για τους διακανονισμούς είναι πολλά και δύσκολα θα τα βρουν οι Κρητικοί.

• Στον Πανιώνιο έχουν βρει άκρη με τις παλιές οφειλές τους προς παίκτες και προπονητές. Αφήνουν, όμως, απλήρωτες άλλες υποχρεώσεις τους, όπως τα ξενοδοχεία στα οποία καταλύουν τον τελευταίο χρόνο οι «κυανέρυθροι» για τα εκτός έδρας ματς.

• Χειρότερη κλήρωση δεν μπορούσε να τύχει στον ΑΠΟΕΛ για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Θρύλος της Κύπρου, που άφησε άναυδη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα φετινά κατορθώματά του, έπεσε πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη σίγουρη πρωταθλήτρια Ισπανίας.

• Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διαβεβαίωνε, πάντως, ότι οι παίκτες του θα απολαύσουν τις αναμετρήσεις με τη «βασίλισσα» της Ευρώπης και θα εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν για πρόκριση στα ημιτελικά. Με τον Διονύση Χιώτη να έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τη Ρεάλ και, μάλιστα, δίχως να ηττηθεί σε διπλούς αγώνες.

• Με σκληρή δουλειά ο Άγγελος Αναστασιάδης επιχειρεί να σώσει τον ΠΑΣ Γιάννινα παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα της Ηπείρου. Μέχρι και τα εταιρικά κινητά των υπαλλήλων κόπηκαν στον ΠΑΣ, επειδή η ΠΑΕ τα άφησε απλήρωτα, αλλά ο Αναστασιάδης σκύβει το κεφάλι και δουλεύει, με τα αποτελέσματα έως τώρα να τον δικαιώνουν…


Σχολιάστε εδώ