Στάχτη στα μάτια του κλάδου με προσφυγή και απεργία-«μαϊμού»

Την καταγγελία αυτή έκαναν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) Δημ. Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα, επισημαίνοντας στη συγκυβέρνηση της συμφοράς (Τρίμη – Ράμου – Αγγέλη και ημετέρων) ότι πάνε να ρίξουν στάχτη στα μάτια εργαζομένων και συνταξιούχων με άλλη μια 48ωρη απεργία-«μαϊμού» αυτήν την εβδομάδα και μια αναγγελία για δήθεν προσφυγή στα δικαστήρια, ώστε να φανεί ότι… «σώζουν» τώρα τα αποθεματικά των Ταμείων.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης η ΚΕΔ κατέθεσε στα πρακτικά την απόφασή της απέναντι στη στάση της πλειοψηφίας και αφού προηγήθηκε απόπειρα αστυνόμευσης των μελών του ΔΣ από κάποια μέλη του Μεικτού Συμβουλίου, όπως είχε προαναγγείλει από την ιστοσελίδα της η προεδρική παράταξη. Επισημάνθηκαν από την πλευρά της ΚΕΔ, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«… Έχετε τεράστια ευθύνη γιατί έχετε τεμαχίσει τον κλάδο, κ. Τρίμη. Και εμείς, που άλλωστε δεν σας έχουμε ψηφίσει, σας επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι είμαστε απέναντι στις πολιτικές αυτού του κατήφορου που ακολουθείτε και απέναντι σε όσους συμφωνούν ή είναι συνοδοιπόροι άμεσα ή έμμεσα με τις πολιτικές αυτές. Εδώ και δέκα μήνες σας καλούμε να πάρετε μέτρα και δεν έχετε πάρει. Ούτε φέρατε τίποτα για συζήτηση, επειδή ούτε στοιχειωδώς έχετε την ευαισθησία για τα ευρώ των συναδέλφων. Λοιπόν για να ʼναι καθαροί οι λογαριασμοί. Εμείς είμαστε απέναντί σας. Έχετε τεράστια ευθύνη, κ. Τρίμη, και εσείς και η παρέα σας, και για το ALTER και για την “Ελευθεροτυπία” που κλείνει και για τον “Φίλαθλο” που έκλεισε. Προσωπικά εσείς, αλλά και όσοι είναι συνοδοιπόροι σας.

Το να θέλετε να πάμε σε απεργιακούς αγώνες, εμείς το λέμε δημόσια, θα ψηφίζουμε τις προτάσεις μας που θα τις καταθέτουμε, τις οποίες ξέρετε ποιες είναι.

Δεν έχετε στρατηγική και δεν έχετε το δικαίωμα αυτήν τη στιγμή να αφήνετε τον κόσμο χωρίς μισθούς, με κουτσές συντάξεις. Δεν είναι δυνατόν να έχουν μείνει μόνο με 60 ευρώ τον μήνα στην τσέπη τους οι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, να κλείνουν τα δημοτικά ΜΜΕ και να μην τολμάτε να διαπραγματευτείτε. Τρέμετε και τον ίσκιο σας, κ. Τρίμη, γιατί δεν μπορείτε να αρθρώσετε ούτε πολιτικό λόγο ούτε και συνδικαλιστικό. Μόνο μια 48ωρη ξέρετε και τίποτε άλλο. Είμαστε παρόντες και θα είμαστε. Θα μας βρίσκετε απέναντί σας, επειδή εμείς είμαστε δίπλα στον κλάδο».

Αβάντα στον φανατισμό

Την ανάμειξη δημοσιογράφων σε απαράδεκτες πρακτικές οπαδισμού από εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με αποκορύφωμα την απόφαση συνδρομητικού καναλιού να ταυτίσει το δημοσιογραφικό σχόλιο με τον τυφλό φανατισμό, και μάλιστα στο ντέρμπι της χρονιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ακόμη και για καταστάσεις βίας, καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με την ένοχη σιωπή του αφήνει έτσι τους αθλητικούς συντάκτες έρμαιο στη διαπλοκή και στα μεγαλοσυμφέροντα, τα οποία έχουν μετατρέψει το «παιχνίδι των σπορ» σε καλοστημένη κερδοσκοπική μηχανή.

Ανέχεται επίσης η πλειοψηφία του ΔΣ δημοσιογράφοι-παρουσιαστές να κάνουν κουρέλια τη δεοντολογία, μετατρέποντας τη δημοσιογραφική υπόσταση σε διαφημιστική προθήκη.


Σχολιάστε εδώ