Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Με ασθενή που βρίσκεται σε κώμα μοιάζει ο Παναθηναϊκός, και ο κόσμος του ελπίζει πλέον σε απανωτά θαύματα. Διότι ακόμα και με το τρίποντο, το «τριφύλλι» παίρνει παράταση ζωής, αλλά δεν σώζεται. Απλώς μεταφέρει το άγχος στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα ‘χει τότε να χάσει πολύ περισσότερα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στο ΟΑΚΑ για δύο αποτελέσματα. Τους βολεύει και η ισοπαλία, καθώς τους διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους τους. Δύσκολα καλύπτονται τέσσερις βαθμοί σε πέντε αγωνιστικές. Αν, βέβαια, πάρουν οι Πειραιώτες το διπλό, τότε αυτόματα χρίζονται πρωταθλητές και βάζουν πλώρη για τη συγκρότηση της ομάδας η οποία θα διεκδικήσει την επόμενη σεζόν όσα της στέρησε το βράδυ της Πέμπτης η ουκρανική Μέταλιστ με το διπλό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Γίνεται αντιληπτό ότι στο «Σπύρος Λούης» παίζονται απόψε πολύ περισσότερα από τρεις βαθμούς. Παίζονται 31 εκατ. ευρώ, που μπορεί να σώσουν οριστικά τον Παναθηναϊκό ή ενδέχεται να αυξήσουν τη διαφορά του Ολυμπιακού από τους «πράσινους». Η κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και επιτρέπει στον τροπαιούχο να κάνει τα πλάνα του χωρίς να τον σκιάζει η οικονομική κρίση.

Στη μέση ο Κάκος

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ρίσκαρε και όρισε στο ντέρμπι τον Τάσο Κάκο. Κατά πολλούς ο Κερκυραίος είναι ο κορυφαίος έλληνας διαιτητής, αλλά έχει δώσει στο παρελθόν πολλά αρνητικά δείγματα γραφής. Έχει κατηγορηθεί για συμπάθεια απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά το 2008 σφύριξε τον αγώνα των «πρασίνων» στην Ξάνθη όπου επί της ουσίας χάθηκε ο τίτλος. Επίσης, ο Κάκος σφύριξε και το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο την προηγούμενη περίοδο. Τότε μπήκε στο στόχαστρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά τη φετινή σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν θετικά τον… Κολίνα της ελληνικής διαιτησίας.

Πίεση με δίδυμο Βιτόλο-Σιμάο

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν από τους λίγους στον Παναθηναϊκό που εξακολουθούσαν να πιστεύουν στην κατάκτηση του τίτλου ακόμα και μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά του, αν και βλέπει ότι κάποιοι παίκτες του έχουν ξεμείνει από δυνάμεις. Θα τα παίξει, όμως, τα ρέστα του απόψε με στόχο τη νίκη που θα ανατρέψει τα δεδομένα. Στο μυαλό του Φερέιρα στριφογυρίζει ένα πλάνο με τους Βιτόλο-Σιμάο στη μεσαία γραμμή, τον Κατσουράνη μπροστά τους ως συνδετικό κρίκο με την επίθεση και τριάδα μπροστά με τους Ζέκα, Χριστοδουλόπουλο και Κουίνσι, αν και έχει αρκετά παράπονα από τον Γκανέζο. Περιμένει, όμως, ένα μεγάλο παιχνίδι απ’ αυτόν, ενώ ποντάρει πολλά στην πίεση των Σιμάο-Βιτόλο στους μέσους του Ολυμπιακού. «Όσο περισσότερες μπάλες κλέψουμε, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα δημιουργήσουμε», επαναλαμβάνει στους παίκτες του ο πορτογάλος τεχνικός.

Μαζεύει τα κομμάτια
του ο Βαλβέρδε

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρο προβάδισμα. Και αγωνιστικό και ψυχολογικό. Ο αποκλεισμός από τη Μέταλιστ, όμως, έκανε κομμάτια και θρύψαλα τον ψυχικό κόσμο των «ερυθρολεύκων». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θύμιζε ζωντανό – νεκρό στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τους Ουκρανούς. Αν προσθέσουμε τα προβλήματα τραυματισμών που υποχρέωσαν σε αναγκαστική αλλαγή τους Μανιάτη, Ιμπαγάσα και τον περιορισμένο χρόνο που έχει στη διάθεσή του ο ισπανός τεχνικός, τότε η αποστολή του να προετοιμάσει σωστά την ομάδα του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Την μπάλα στα πόδια του πήρε, πάντως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έταξε έξτρα πριμ για το διπλό στο ΟΑΚΑ, σε μια προσπάθεια να δώσει επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς, εκτός των άλλων, αρκετοί από αυτούς έχουν μπροστά τους λήξεις συμβολαίων.


Σχολιάστε εδώ