Οι «καμπάνες του σικελικού εσπερινού» χτύπησαν στη Ρόδο!

Ένα μεγάλο μέρος της εργαζόμενης και μη κοινωνίας -γιατί ήδη υπάρχει στρατιά 1.000.000 ανέργων- άρχισε ήδη να κινητοποιείται μαζικά και σε κάθε ευκαιρία δείχνει την οργή της ενάντια σ’ ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο. Δυστυχώς, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, αν καθυστερήσουν οι εκλογές έστω και μία βδομάδα από τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα, ίσως έχουμε εξαιρετικά δραματικές εξελίξεις.

= Να γιατί η Αριστερά είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει από τον περασμένο Οκτώβριο. Ειδικότερα ο ηγέτης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, έχει αναρίθμητες φορές με δηλώσεις του υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να γίνουν αμέσως εκλογές, όπως βέβαια και την ελπίδα ότι η οργή και αγανάκτηση των πολιτών θα μετατραπεί σε πολιτική απόφαση την ώρα της κάλπης για το μεγάλο ΟΧΙ στην πολιτική των Μνημονίων, της υποτέλειας στα ξένα προστάγματα, για το τέλος της κατοχής.

=Τα ψέματα τελείωσαν. Οι εκλογές είναι εδώ. Όποιος διανοηθεί να βρει ένα -ανόητο- τέχνασμα ή εφεύρημα να καθυστερήσει την ώρα της κάλπης θα είναι υπόλογος και θα κληθεί να απολογηθεί στους έλληνες πολίτες.

=Ζητούμενο πάντως παραμένει η παρουσίαση στον ελληνικό λαό ενός αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, από τις δυνάμεις της Αριστεράς. Γιατί είναι πράγματι λυπηρό να στραφεί στην Αριστερά το 35 με 40% του ελληνικού λαού και να πάει χαμένη αυτή η μεγάλη ιστορική ευκαιρία, η μοναδική ίσως, μετά τη Βάρκιζα, να γίνουν συμμέτοχοι μιας νέας δημιουργικής πορείας που στηρίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων, στις προσπάθειες των παραγωγικών δυνάμεων της εργασίας και της διανόησης για ένα νέο ξεκίνημα.

=Στην ωραία Ρόδο χτύπησαν οι «καμπάνες του σικελικού εσπερινού»… Να ερμηνεύσουμε σωστά το μήνυμα, να συνεργαστεί δημιουργικά ο κόσμος της Αριστεράς, για να έχει προοπτική και η κάλπη που έρχεται.

Σπύρος Β. Δενδρινός


Σχολιάστε εδώ