Να μη γίνει τελικά μπούμερανγκ…

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το φαινόμενο αυτό, όπως έχει διογκωθεί σήμερα από τα ΜΜΕ, είναι πολύ επικίνδυνο και στο τέλος είναι πολύ πιθανόν να ζημιώσει τόσο τους αγρότες όσο και τους καταναλωτές. Γιατί αν οι αγρότες, όπως είπε, δεν προλάβουν να οργανωθούν σύντομα, όταν θα ξεφουσκώσει το «κίνημα της πατάτας», όταν θα κουραστούν οι εθελοντές κάποια στιγμή και θα φύγουν οι κάμερες από δημάρχους και παράγοντες και θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους κάπου αλλού, τότε θα ορμήσουν και θα επιτεθούν οι μεσάζοντες και «θα ρουφήξουν το αίμα» και των αγροτών και των καταναλωτών. Θα αφήσουν τα προϊόντα των αγροτών στα αζήτητα, τεχνητά, για να μηδενίσουν τις τιμές αγοράς και να τις εκτινάξουν ως τιμές πώλησης. Και τότε τι θα έχουμε πετύχει; Να κλείσει το μανάβικο της γειτονιάς, που το έχουν δύο γεροντάκια που περιμένουν δύο χρόνια για να πάρουν σύνταξη ή κάποιος φουκαράς που ζει την οικογένειά του, τόνισε ο Βασ. Μιχαλολιάκος και κατέληξε λέγοντας:

«Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν λυθεί και να είχαν τακτοποιηθεί έγκαιρα, αν είχαν λειτουργήσει οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ νόθευσε και διέλυσε, αφού τους μετέτρεψε σε κομματικά μαγαζιά διαφθοράς». Στον Πειραιά πάντως, όπως αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, έχουν παραγγελθεί πέντε τόνοι πατάτας, ενώ έχουν συγκεντρωθεί και μεγάλες ποσότητες ρυζιού, ζυμαρικών και λαδιού για να μοιραστούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου σε όσους έχουν ανάγκη.

// Σ’ άλλους όμως δήμους γίνεται… πανζουρλισμός. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Κορυδαλλού σε λιγότερο από τρεις μέρες εξαντλήθηκαν οι παραγγελίες για 25 τόνους πατάτας από τα Λευκόγεια Νευροκοπίου, που θα διατεθούν αύριο (9.00 έως 18.00) στο δημοτικό πάρκινγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών. Από την Πέμπτη 8 Μαρτίου έως το Σάββατο 10 Μαρτίου 1.250 πολίτες υπέβαλαν αιτήσεις για τη διανομή πατάτας, είτε ηλεκτρονικά μέσω του σάιτ του δήμου www.korydallos.gr είτε με αίτηση στο δημαρχείο. Οι συνολικές αιτήσεις και για ρύζι ξεπερνούν τις 1.600. Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση και πολλά αιτήματα δημοτών ο δήμος πήρε την πρωτοβουλία και για τη διάθεση λαδιού από τη μεσσηνιακή Μάνη. Το λάδι προέρχεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνίας, έχει ελεγχθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους (0 έως 0,2 οξύτητα) και θα διατίθεται σε συσκευασίες των 5 λίτρων προς 14 ευρώ (2,80 ευρώ το λίτρο).


Σχολιάστε εδώ