«Λεφτά υπάρχουν; Ναι, λεφτά υπάρχουν!»

Σκληρά το δέχομαι, «για να σωθεί η πατρίδα μας, η χώρα μας»! Άδικα, όμως, γιατί; Ο κ. Βενιζέλος πέρασε από το ΥΠΕΘΑ, όπου τελέστηκε σωρεία σκανδάλων, όπως παρουσιάζονται αυτά σε εβδομαδιαία βάση από τον συνεργάτη σας και τα οποία μας αφήνουν άναυδους! Γιατί δεν εγκάλεσε τους υπαιτίους των σκανδάλων να επιστρέψουν τα κλοπιμαία και να ΜΗΝ επιβαρύνονται οι μικρομισθοσυντήρητοι και μικροσυνταξιούχοι; Ιδού ένα παράδειγμα:

– Οι «φίλοι» μας Φινλανδοί παρήγγειλαν το 2000 είκοσι ελικόπτερα αντί 370.000.000 ευρώ. Τότε οι δικοί μας Σημίτης και Παπαντωνίου παρήγγειλαν ομοίως είκοσι ελικόπτερα του ιδίου τύπου από το ίδιο γαλλογερμανικό κονσόρτσιουμ αντί 740.000.000 ευρώ, τα οποία προκατέβαλαν, συν 2.000.000 ευρώ, προφανώς ως μπουρμπουάρ, και μέχρι σήμερα έχουμε παραλάβει μόνο οκτώ, από τα οποία κατέπεσαν δύο, ενώ τα άλλα 12 βρίσκονται σε αναμονή. Και δεν είναι το μοναδικό σκάνδαλο. Είναι και αυτό των 4+2 υποβρυχίων, από τα οποία παραλάβαμε ένα ελαττωματικό, αφού γέρνει λες και είναι βάρκα, χωρίς κανείς να έχει υποστεί την παραμικρή συνέπεια, αφού προκαταβάλαμε την αξία τους χωρίς ρήτρες και λοιπά βάρη, και σήμερα η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεύρει το ποσόν των 360.000.000 ευρώ, ποσόν που επιζητεί επιμόνως το Eurogroup, και επιβάλλει χαράτσια επί χαρατσίων και απειλεί να κόψει το ρεύμα σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Μήπως στα σκάνδαλα αυτά εμπλέκονται φίλοι ή κομματικοί φίλοι και δεν επιτρέπεται να διαπομπευθούν;

Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να πουληθούν οι καταπατηθείσες εκτάσεις του Δημοσίου, οι οποίες ανέρχονται σε 500.000 οικόπεδα και αγροτεμάχια, σε τιμή όχι αντικειμενική, όπως αφέθηκε να εννοηθεί από διαρροές. Όπως λέγεται, αυτά τα χρήματα είναι υπεραρκετά για να βουλώσουν τα στόματα σε ΔΝΤ, ΕΚΤ και «τρόικα».

Αυτά τα κτήματα ούτε θα παραχωρηθούν στους επιγόνους ελλείψει τίτλων κυριότητας ούτε θα επαναποκτηθούν από το Δημόσιο!

Ιωάννης Γ. Κιτσολάμπρος
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός του ελληνικού Δημοσίου
Βράτσα Βουλγαρίας


Σχολιάστε εδώ