Κάτω στον Πειραιά

Γι’ αυτό, άλλωστε, ο πατέρας του Χονδροκούκη, που είναι κι αυτός παλιός πρωταθλητής του στίβου, δεν δέχτηκε να πάει κανένας πολιτικός στο αεροδρόμιο να υποδεχτεί τον γιο του, επειδή υποχρεώνεται χρόνια τώρα να κάνει πολλά χιλιόμετρα καθημερινά για να προπονείται. Ο δήμαρχος Πειραιά αναφερόμενος στο δημοτικό συμβούλιο στο γεγονός, τόνισε ότι υπάρχει ο χώρος από το ΣΕΦ προς το Μοσχάτο και εκεί θα έπρεπε να γίνει γήπεδο στίβου. Η Πολιτεία έχει το λόγο.

// Την ομόφωνη και έντονη αποδοκιμασία του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά προκάλεσε η απόφαση του ΟΛΠ να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής για τα έργα στο λιμάνι. Το θέμα έφερε στο συμβούλιο η επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, η οποία και κατήγγειλε τον ΟΛΠ για την ενέργειά του. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλής των παρατάξεων που μίλησαν τόνισαν ότι ο ΟΛΠ προσπαθεί να παρακάμψει τον Πειραιά, για να «περάσει» τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα στοιχίσουν τα έργα που θέλει να κάνει από την Περιφέρεια, αφού από τον δήμο έχει… φάει πόρτα! Και φυσικά ζήτησαν από τον δήμαρχο να μην επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος είπε ότι ο κ. Ανωμερίτης ασχολείται μόνο με τις κομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και έχει… ξεχάσει τον ΟΛΠ. Ανέφερε, επίσης, πως επικοινώνησε με τον Γ. Σγουρό και του είπε να μην προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου με τον ΟΛΠ, γιατί σίγουρα θα ακυρωθεί, αφού το λιμάνι ανήκει στον Πειραιά. Για κάθε ευρώ που θα διατίθεται για το λιμάνι, υποστήριξε, ο ΟΛΠ θα απολογείται. Όχι μόνο σε εμάς, ως δήμο, αλλά και στη Δικαιοσύνη!

// Ομάδα ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης έκανε την περασμένη Πέμπτη την… εμφάνισή της στον Δήμο Περάματος. Λέγεται ότι πήγε να «ξεσκονίσει» τα οικονομικά στοιχεία του δήμου των ετών 2009, 2010 και 2011. Να σημειώσουμε με την ευκαιρία ότι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Περάματος επί Γλύκα για διαχειριστικές ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν είναι σε βαθμό κακουργήματος! Άντε μετά να… καθαρίσει!

// Εδώ και λίγους μήνες πάνω στη στέγη του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία στη Σαλαμίνα είχαν τοποθετηθεί κεραίες κάποιου ραδιοσταθμού! Όλοι τις έβλεπαν, κάποιοι μάλιστα δήλωναν ότι άκουγαν έναν σταθμό να εκπέμπει με το όνομα «Ράδιο Σαλαμίς», αλλά κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα. Κάποια τοπικά ΜΜΕ, και κυρίως blogs, «σήκωσαν» το θέμα και πριν από λίγες μέρες οι κεραίες… ξηλώθηκαν!

// Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Τσαβαρής στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης έφερε στο ΔΣ ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ του πρώην Δήμου Αμπελακίων στο ΠΑΣΟΚ για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών. Το πρωί της ίδιας μέρας ο δήμαρχος επισκέφτηκε τον χώρο μαζί με τη γραμματέα της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Αμπελακίων και συζήτησαν τις λεπτομέρειες των εκλογών. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσαβαρής πριν από λίγες μέρες είχε παραχωρήσει την αίθουσα Μπόγρη για να κόψει την πίτα του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Γ. Τραγάκης! Πλουραλιστής ο δήμαρχος…

// Καλή «σοδειά» είχε η Δημοτική Αστυνομία την περασμένη Κυριακή στο παζάρι, όπου είχε σημαντική παρουσία με 2 περιπολικά και ανάλογο προσωπικό με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γ. Δαβάκη. Έγιναν 13 προσαγωγές αλλοδαπών και κατασχέθηκαν 493 DVD, 321 αντικείμενα μικροεμπορίου (φακοί, αναπτήρες κ.λπ.) και 257 κούτες τσιγάρα που ήταν κρυμμένες σε… φρεάτια! Κατά τη σύλληψή του, ένας θηριώδης Σενεγαλέζος επιτέθηκε κατά δύο δημοτικών αστυνομικών που πήγαν να τον συλλάβουν και τους τραυμάτισε. Τελικά συνελήφθη με τη συνδρομή 4 ανδρών της ΕΛΑΣ, που για να τον κάνουν… καλά του φόρεσαν διπλές χειροπέδες!

// Η κυβέρνηση του Μνημονίου ξεπουλάει το Ελληνικό των 6.000 στρεμμάτων. Το παραδέχεται και η ίδια, αφού στην εισαγωγή του σχετικού νομοσχεδίου για το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» αναφέρει ως πρώτο λόγο την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος! Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ. Καταρχάς ακούστηκαν απόψεις περίεργες, όπως «η αυτοδιοίκηση να δείξει κατανόηση» και άλλα τέτοια ενταγμένα στο μνημονιακό πνεύμα των ημερών. Οι ξεκάθαρες, όμως, τοποθετήσεις του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος δημάρχου Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη, του αντιπροέδρου της Επιτροπής και δημάρχου Αλίμου Θ. Ορφανού και του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη άλλαξαν το κλίμα. Και οι τρεις τόνισαν ότι δεν πρέπει λόγω της οικονομικής κρίσης να μειωθεί το ενδιαφέρον της αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον. Ζήτησαν την απόσυρση σχετικών άρθρων που ξεπουλάνε το φιλέτο του Ελληνικού και ζήτησαν από όλους τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης να υπερασπίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ύστερα από αυτό ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ ψήφισε κατά των κυβερνητικών σχεδίων.

// Την επόμενη Κυριακή 25η Μαρτίου το δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4» θα μεταδώσει απευθείας τόσο ραδιοφωνικά όσο και τηλεοπτικά μέσω WEB TV, την παρέλαση. Η μετάδοση θα αρχίσει γύρω στις 12.30 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί μία ώρα μετά. Να σημειώσουμε ότι μέσω WEB TV την παρέλαση του Πειραιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν και ομογενείς από όλον τον κόσμο.

// Τη μεθεπόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων και οι εκδόσεις «Αρμός» θα παρουσιάσουν το ποιητικό ημερολόγιο της Αντρέα Δημητρίου από το κατεχόμενο χωριό Καπούτι-Μόρφου της Κύπρου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

// Η υποψηφιότητα Βενιζέλου δεν φαίνεται να ενθουσιάζει και πολύ τους εναπομείναντες οπαδούς του Κινήματος. Την περασμένη εβδομάδα αρκετά στελέχη από τη Β΄ Πειραιά κατέθεσαν τις κομματικές τους ταυτότητες και δήλωσαν ότι αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ τους και το μέλος της ΝΕ Ν. Μακρινός. Τα στελέχη ωστόσο της ΝΕ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πείσουν τους οπαδούς να ψηφίσουν σήμερα, για να μη φανεί η απογύμνωση που υπάρχει και πάθουν καμιά νίλα στις εκλογές που έρχονται. Όμως, από τους περισσότερους που απευθύνθηκαν «έφαγαν πόρτα»! Σε μια γειτονιά του Κερατσινίου, μάλιστα, κάποιοι πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ παραλίγο να… δείρουν κομματικά στελέχη που είχαν πάει για να τους πείσουν να πάρουν μέρος στις σημερινές εκλογές. Κι αν αυτά συμβαίνουν στις περιοχές που το ΠΑΣΟΚ “πήγαινε… τρένο” σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, φανταστείτε τι έχει να γίνει στις περιοχές που δεν είχε και τόση επιρροή… Ο… θάνατος της αλεπούς…

// Ο Βενιζέλος όμως έχει υποστηρικτές εκτός Πειραιά. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου Θανάσης Ντερέκας με ανακοίνωσή του καλεί τους παλιούς συντρόφους του της δεκαετίας του ’70 για επανίδρυση νέου κοινωνικού, μεταρρυθμιστικού και ανανεωτικού ρεύματος. Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι αξίζει να δοθεί δύναμη και ελπίδα στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

// «Έφοδο» στην… καρδιά της Μάνης, τη γραφική Αρεόπολη, έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος -όπως είναι γνωστό- κατεβαίνει και ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά στις προσεχείς εκλογές. Ο Κ. Αρβανιτόπουλος ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 που γίνεται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να γνωριστεί με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων οικογενειών της περιοχής. Στη Μάνη βέβαια ήταν… και ο μισός Πειραιάς, με επικεφαλής τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, ο οποίος πάντα δίνει «το παρών» σ’ αυτές τις εκδηλώσεις. Στον κεντρικό δε γιορτασμό, όπου έγινε και η επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Αρεόπολης, νόμιζε κανείς ότι… βρισκόταν στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά. Να σημειώσουμε ότι λόγω της συμμετοχής των περισσότερων μελών του σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά δεν θα συνεδριάσει αύριο, αλλά την επόμενη εβδομάδα.

// Μια που μιλάμε όμως για τους Μανιάτες του Πειραιά, να αναφέρουμε ότι στις εκλογές που έγιναν πρόσφατα στην Ένωση Απανταχού Μανιατών ο μέχρι τώρα πρόεδρος Παρασκευάς Χονδροκούκης υπέστη δεινή ήττα, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε μέλος στο νέο ΔΣ. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο αστυνομικός Σταύρος Μπαζάκος, που είναι διοικητής στο Τμήμα Ασφάλειας Καμινίων. Α΄ αντιπρόεδρος ο Χρίστος Τσιλιβάκος, Β΄ αντιπρόεδρος ο Κυριάκος Τζεφεράκος, γενική γραμματέας η Ελένη Κούβαρη, ταμίας ο Παναγ. Κωνσταντάκης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων η Μαρία Ριζεάκου, αναπληρωτής γραμματέας ο Μιχ. Τσουτάκος, βοηθοί Δημοσίων Σχέσεων η Αικ. Βαβαλέα και ο Θ. Γρηγοράκος και μέλη η Αντωνία Γεωργακάκου και ο Ιωάννης Κατσίρης.

// Διασπάστηκαν οι Ελεύθεροι Πολίτες στον Πειραιά, και όπως δείχνουν τα πράγματα, η διάσπαση θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Αιτία της εξέλιξης αυτής, που ενδεχομένως θα οδηγήσει στη διάλυση της κίνησης, η αποχώρηση ενός από τα τέσσερα ιδρυτικά της μέλη, του Μιχάλη Νικητάκη, ο οποίος με ανακοίνωσή του την περασμένη Παρασκευή κατήγγελλε για υπόγειες μεθοδεύσεις και συμφεροντολογική τακτική τα άλλα ιδρυτικά μέλη (Βασίλη Οικονόμου και Νίκο Γαλανό) εκτός του Μάκη Γιομπαζολιά που ήταν το τέταρτο. Ο Μ. Νικητάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα δύο κορυφαία στελέχη της Κίνησης, ενώ είχαν δεσμευθεί ότι στη συνεργασία τους με τη Δημοκρατική Αριστερά θα έχουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, τελικά αποδέχθηκαν ό,τι τους προτάθηκε (ακόμα και την υποψηφιότητα Ρεπούση) μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν μία θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος του κ. Κουβέλη. Την αποχώρηση Νικητάκη θα ακολουθήσουν και άλλες, από παράγοντες των Ελεύθερων Πολιτών, οι οποίοι είχαν προταθεί για να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς. Άλλωστε και ο Μ. Νικητάκης είχε προταθεί για τη Β΄ Πειραιά και μάλιστα ο Φ. Κουβέλης είχε δηλώσει ότι θα αποτελούσε και δική του πρόταση.


Σχολιάστε εδώ