Η Δραγώνα, ο κουμπάρος και οι… υπογραφές

Την ειδική γραμματέα είχαν σπεύσει τότε να προστατέψουν από την κριτική διάφοροι τύποι και ανάμεσά τους κάποιοι ανοιχτομάτηδες πανεπιστημιακοί, που ήξεραν ότι η δημόσια υπεράσπισή της μπορεί στο τέλος να τους βγει σε καλό. Ένας τέτοιος προνοητικός δάσκαλος ήταν και ο κ. Γιώργος Νικολάου, κουμπάρος σημερινού υφυπουργού -ξέρετε, αυτού που έσβησε από την ιστοσελίδα του την αντιμνημονιακή του δράση όταν ανάλαβε το νέο πόστο του- που υπηρετεί σήμερα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εκπαιδεύει τους δασκάλους στη «διαπολιτισμική» Παιδαγωγική, δηλαδή πώς να διατηρούνται οι γλώσσες και οι πολιτισμοί των ξένων στο σχολείο. Με μια υπογραφή του (http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=164690) ο κουμπάρος υπερασπίστηκε το 2009 το δικαίωμα της Δραγώνα όχι βέβαια να λέει ελεύθερα την επιστημονική της άποψη, αλλά να μετατρέπει σε αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας τις προσωπικές της ιδέες της για τον πολυπολιτισμό και την… πατρίδα. Το αντάλλαγμα; Ένα πρόγραμμα 3.000.000 ευρώ για τη διευκόλυνση, υποτίθεται, της εκπαιδευτικής ένταξης των παιδιών των μεταναστών.

Πριν από περίπου έναν χρόνο στο φύλλο μας της 27.3.2011 (Η Δραγώνα, ο κουμπάρος και οι… υπογραφές) είχαμε προβλέψει ότι οι σχολικοί σύμβουλοι με τα… βαυαρικά διπλώματα που πρόταξαν τα στήθη τους και έβαλαν την κατάλληλη στιγμή την υπογραφή τους υπέρ της Δραγώνα, θα ξαναγίνονταν σύμβουλοι μετά τις κρίσεις. Και οι τρεις βαυαροσπουδαγμένοι δάσκαλοι όντως εξαργύρωσαν την επιταγή τους: έγιναν πάλι σχολικοί σύμβουλοι. Για τον κ. Νικολάου η επιταγή άρχισε να εξοφλείται νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα από το φθινόπωρο του 2010 και μετά. Ο κουμπάρος κόβει από τότε ασταμάτητα επιταγές στον εαυτό του και στους φίλους του για το έργο που προσφέρουν στην… πατρίδα. Αρκεί να ανοίξει κανείς τη Διαύγεια. Πάνω από 40.000 ευρώ έχει εισπράξει ο ίδιος από το πρόγραμμα αυτό μόνο μέσα σε έναν χρόνο. Η ταρίφα που έκοψε για εκείνους που θα τον εκλέξουν στην επόμενη βαθμίδα, δηλαδή γι’ αυτούς που θα αξιολογήσουν το έργο του, είναι πιο χαμηλή. Ιδιαίτερη ταρίφα έχει ορίσει για τον διοικητικό του προϊστάμενο, που στο πρόγραμμα μεταμορφώνεται σε… υφιστάμενο του κουμπάρου. Πρόκειται για εκείνον τον αντιπρύτανη που κατέβηκε από τα Γιάννενα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και με τον… σοφέρ στην Αθήνα για να παραστεί στην κοπή της πίτας του Ηπειρώτη, δίνοντας το καλό παράδειγμα για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Για την κουμπάρα, που επίσης δουλεύει στο ίδιο πανεπιστήμιο ως υπάλληλος, η εξαργύρωση της επιταγής από την υπογραφή του συζύγου υπέρ της Δραγώνα είναι πιο ταπεινή. Προβλέπεται προς το παρόν κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και καταβολή των εκτός έδρας όταν συνοδεύει τον κουμπάρο στα ταξίδια για την προώθηση του… προγράμματος.

Ο κ. πρύτανης και οι άλλοι καθηγητάδες δεν τα βλέπουν αυτά; Τα εγκρίνουν; Γιατί δεν μιλά κανείς από το σινάφι; Δεν τους συγκινούν καθόλου οι άνεργοι πτυχιούχοι τους; Είναι τόσο πολλές οι κουμπαριές με τους πολιτικούς; Ή μήπως νομίζουν ότι η προσχώρηση στον… Κουβέλη θα τους προστατέψει από την οργή του λαού, που βλέπει τους πνευματικούς του ταγούς να πλουτίζουν ασύστολα, όταν οι άλλοι λιμοκτονούν;


Σχολιάστε εδώ