Είμαστε κομμουνιστές και όχι αριστεροί γενικά και αόριστα…

Σε κάθε ευκαιρία, τα στελέχη του θα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τις υπόλοιπες δυνάμεις που δηλώνουν ότι ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς και, ως εκ τούτου, θα ξεκόβουν κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο κοινής δράσης, πόσω μάλλον κοινής καθόδου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Για το ΚΚΕ είναι αποπροσανατολιστικός και επιζήμιος για τον λαό ο «αταξικός διαχωρισμός» που κάνει το αστικό σύστημα, κατατάσσοντας τα κόμματα σε «αριστερά», «δεξιά», «κεντρώα» και πάει λέγοντας.

Ξεκαθαρίζουν πως, σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, ο διαχωρισμός αυτός εξυπηρετεί συγκεκριμένη στόχευση, αφού τσουβαλιάζει δυνάμεις όπως η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ομάδες, κάτω από τον τίτλο «Αριστερά» έχοντας ως στόχο να μπερδέψει τον λαό και να συσκοτίσει το γεγονός ότι το ΚΚΕ το χωρίζει χάος από τη στρατηγική των άλλων κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό, λένε, ότι το ΠΑΣΟΚ, που για δεκαετίες έχει ρημάξει τους εργαζόμενους, δηλώνει ότι ανήκει στην «άλλη Αριστερά», ενώ ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι σήμερα είναι «πιο σοσιαλιστής από ποτέ»!

Δεν είναι τυχαίο, τονίζουν, ότι ο όρος «Αριστερά» είναι εξίσου αρεστός και στα αστικά κόμματα και στις δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται «αριστερές», αφού τους βολεύει η σύγχυση που καλλιεργεί μια τέτοια φτιαχτή κατηγοριοποίηση. Στην πραγματικότητα, υπογραμμίζουν τα στελέχη του κόμματος, μια τέτοια κατηγοριοποίηση χρησιμοποιείται για να δυναμώσει η επίθεση κατά του ΚΚΕ και σε αυτήν την κατεύθυνση τα αστικά κόμματα εκμεταλλεύονται και τις αντιφάσεις των διάφορων αριστερών ομάδων για να περάσουν στον λαό την άποψη ότι «η Αριστερά δεν έχει εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση».

Στον Περισσό ξεκαθαρίζουν ότι στόχος όλων των παραπάνω είναι να μη δει ο λαός ότι μόνο το ΚΚΕ διαθέτει ρεαλιστική πρόταση εξουσίας, η οποία κινείται στον αντίποδα της πολιτικής διαχείρισης του καπιταλισμού την οποία υπηρετούν όλες ανεξαιρέτως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν ότι αναμασά τα περί «Αριστεράς» για να συγκαλύψει τις στρατηγικές του διαφορές με το ΚΚΕ και να κοροϊδέψει τον κόσμο λέγοντας ότι «όλοι ίδιοι είμαστε». Πίσω, λένε, από τέτοιες απόψεις και τα συνθήματα για «εξουσία της Αριστεράς» κρύβεται το γεγονός ότι οι αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση και τις αιτίες της είναι ταυτόσημες με αυτές των αστικών κομμάτων και μάλιστα συναγωνίζονται στην καλλιέργεια αυταπατών για τον χαρακτήρα της κρίσης.

Καμία σχέση, τονίζουν, δεν έχουν με το ΚΚΕ οι απόψεις περί κρίσης χρέους και επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που εκφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι προγραμματικές συμφωνίες με το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη.

Το ΚΚΕ, ξεκαθαρίζουν, είναι επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα, κόμμα της εργατικής τάξης και στρατηγικός του στόχος είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μονομερής διαγραφή του χρέους και η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Στην βάση αυτή, υπογραμμίζουν, το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού για την παρεμπόδιση των βάρβαρων μέτρων που προωθούνται, αφού το κόμμα έχει διαχρονικά καθοριστική συμβολή στην απόσπαση κατακτήσεων στο πεδίο της ταξικής πάλης.

Ως εκ τούτου, καταλήγουν, η στρατηγική του δεν είναι μόνο διαφορετική από των άλλων κομμάτων, αλλά και εχθρική απέναντί τους, αφού η κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας προϋποθέτει την ήττα της πολιτικής που υπηρετούν «οι αστικές και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις όλων των αποχρώσεων».

Νίκη, λένε, του λαού σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ με τη δεδομένη στρατηγική του, την οποία δεν μπορούν να τη νοθεύσουν, όσο κι αν προσπαθούν, τα διάφορα επιτελεία του συστήματος.


Σχολιάστε εδώ