Είμαστε εμπροσθοφυλακή της ευθύνης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 29 Φεβρουαρίου του 2012 έδωσε πάνω από 1 τρισ. ευρώ με 1% επιτόκιο για ενίσχυση των τραπεζών! Το αγγλικό δίκαιο, για το οποίο διαφώνησε ο Γ. Καρατζαφέρης, είναι το αποικιοκρατικό δίκαιο του κεφαλαιούχου, με το οποίο μπορεί να κατάσχει την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Όπως πετρέλαιο – φυσικό αέριο και ΔΕΗ – ΕΛΠΕ – ΔΕΠΑ – ΕΑΣ – λιμάνια – ΟΠΑΠ – ορυκτό πλούτο… Το σημερινό δάνειο δεν είναι βιώσιμο. Το ομολογούν και οι ίδιοι οι δανειστές μας: Τον Ιούνιο θα επιβάλουν νέα οδυνηρά φορολογικά μέτρα και νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις. Μας παγιδεύουν για να μας πάρουν τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας, που φτάνουν για να αποπληρώσουμε εντελώς το δημόσιο χρέος και να αναπτυχθεί αυτοδύναμα η χώρα τα επόμενα 50 χρόνια.

Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας! Το λέμε κατηγορηματικά. Τα 54 δισ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός μας για το 2012 ως έσοδα προέρχονται αποκλειστικά από τις εσωτερικές συναλλαγές των Ελλήνων. Άρα η προπαγάνδα δεν έχει βάση. Ας ενεργήσουμε για να σωθεί η χώρα: Α) Επιλέγοντας μόνο ελληνικά προϊόντα και μόνο έλληνες εργαζομένους για να εξαλείψουμε το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα. Β) Με την αποποινικοποίηση του επαναπατρισμού των ιδιωτικών κεφαλαίων και την κατάργηση του «πόθεν έσχες» στην οικοδομή. Γ) Με σταθερό, αμετάβλητο για δέκα χρόνια, δίκαιο φορολογικό σύστημα και χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ.

Ο ΛΑΟΣ στο πρώτο Μνημόνιο ψήφισε μόνο το άρθρο 1 για το δάνειο. Καταψήφισε το άρθρο 2 για τη μείωση μισθών και συντάξεων και τα υπόλοιπα άρθρα. Άρα είμαστε συνεπείς στη στάση μας. Καταψηφίσαμε όλους τους μετέπειτα νόμους, όπως την αναθεώρηση του Μνημονίου, το γνωστό Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό του νόμο (που η ΝΔ ψήφισε 22 άρθρα από τα 30!). Συμμετείχατε στην κυβέρνηση για να αποτρέψουμε την κατάρρευση της χώρας. Θέσαμε τρεις προϋποθέσεις: Α) Να μη μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Β) Να μην παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία. Γ) Να καταργηθεί ο νόμος που δίνει ελληνική υπηκοότητα σε λαθρομετανάστες.

Είμαστε συνεπείς! Είμαστε εμπροσθοφυλακή της ευθύνης, και το αποδεικνύουμε κάθε στιγμή.


Σχολιάστε εδώ