Διά χειρός…

…του Θέμου Αναστασιάδη από το άρθρο του στο «Πρώτο Θέμα» του:

Γκανγκστερική επίταξη

«Εντελώς άστοχη οικονομικά και πολιτικά πανηλίθια είναι και η γκανγκστερική… επίταξη καταθέσεων για χρέη 200 και 500 ευρώ στην Εφορία. Για όνομα του Θεού, ποιος λογικός άνθρωπος έδωσε το ΟΚ για τέτοιο μέτρο την ώρα που γίνεται προσπάθεια να ξαναγυρίσουν τα χρήματα στις τράπεζες; ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ χρειάζεται για να καταλάβεις ότι έτσι παίρνεις 100, αλλά χάνεις 1.000; Και γενικά ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ που σκαρφίζεται όλες αυτές τις μπαγαποντιές τύπου εισπράττουμε τα λεφτά ή κόβουμε το ρεύμα, κάνουμε… νομίζω υπεξαίρεση καταθέσεων και άλλα τόσο αφελή και φτηνιάρικα που προσβάλλουν και το κράτος και τον πολίτη!».

****

…του Πάνου Κολιοπάνου από το άρθρο του με τίτλο «ΕΣΣΔ α λα γκρέκα» στο «Πρώτο Θέμα»:

Θα στραγγαλίζεται δημοσίως…

«Η Ελληνική Δημοκρατία μετονομάζεται σε Ελληνική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δανειοκρατία και στη σημαία αντί του σταυρού τοποθετείται η σύγχρονη εκδοχή του σφυροδρέπανου, ένα ηλεκτρικό δραπανοπρίονο. Η ιδιωτική πρωτοβουλία ενσωματώνεται στη λογική του Δημοσίου και ή λειτουργεί κατʼ ευφημισμόν ή καταργείται. Ο ιδιωτικός υπάλληλος θεωρείται οιονεί δημόσιος και υφίσταται την ανάλογη μεταχείριση. Οι συνταξιούχοι λογίζονται ως αντιπαραγωγικό μέγεθος και οδηγούνται στη θανάτωση με ανθρωπιστικές μεθόδους. Η δημιουργία γκουλάγκ υπερηλίκων απερρίφθη ως κοστοβόρος. Οι τράπεζες κρατικοποιούνται και αντί δανείων θα προσφέρουν συσσίτια στους αναξιοπαθούντες μικρομεσαίους, έναντι απαξιωμένου τοκομεριδίου. Χτίζεται η νέα Ελλάδα, πρότυπο και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κατανάλωση θεωρείται μπουρζουάδικη συνήθεια και ως εκ τούτου απαγορεύεται. Η ανάπτυξη δεν γίνεται με αναρχικές πρωτοβουλίες αδέσποτων μικρομεσαίων αλλά με σχεδιασμένα πενταετή πλάνα από τους συντρόφους των hedge funds. Όποιος δεν τα συμπληρώνει, στραγγαλίζεται δημοσίως έμπροσθεν του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι δε συγγενείς του θα οδηγούνται σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, στις προμετωπίδες των οποίων θα τοποθετηθούν τα ονόματα των διεθνιστικών επαναστατικών οργανώσεων. Goldman Sachs, Morgan Stanley, Standard & Poorʼs».

****

…του Γιάννη Πρετεντέρη από το κυριακάτικο σχόλιο στο «Βήμα» με τίτλο «Η τρύπα στο νερό»:

Καλές οι μαζορέτες,
αλλά η πατρίδα βυθίζεται

«Η ύφεση δεν είναι φυσικό φαινόμενο ούτε θεομηνία. Έχει διεύθυνση και ονοματεπώνυμο. Είναι το απότοκο της πολιτικής που επιβάλλει η “τρόικα” και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Η ύφεση είναι το αποτέλεσμα μιας άμετρης και άκριτης φορολόγησης. Είναι το προϊόν της κατάρρευσης της ιδιωτικής κατανάλωσης. Της συρρίκνωσης της νομισματικής ρευστότητας. Της περικοπής των εισοδημάτων. Της μη αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων. Της απουσίας κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας ή ενδιαφέροντος.

Όλα αυτά είναι η ύφεση. Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν ούτε εν αγνοία ούτε ερήμην της κυβέρνησης.

Συμβαίνουν επειδή η κυβέρνηση επέλεξε να συμβούν. Και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν όσο η κυβέρνηση δεν αλλάζει μυαλά και πολιτική.

Καλές, λοιπόν, οι μαζορέτες και τα εμβατήρια για την υψηλή συμμετοχή στο PSI. Καλοί και οι παιάνες για τη σωτηρία της πατρίδας. Αλλά η πατρίδα κινδυνεύει όσο βυθίζεται και δεν έχει σταματήσει να βυθίζεται».

«Η ύφεση του 2011 που προβλεπόταν στο 2,6% του ΑΕΠ έκλεισε το τελευταίο τρίμηνο στο 7,5%.

Ήδη η ύφεση του 2012 προβλέπεται διπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις – και η χρονιά μόλις άρχισε! Από 2,8% φτάσαμε στο 5,2% και βλέπουμε…».


Σχολιάστε εδώ