ψιλά γράμματα

*** Άραγε στον συμβιβασμό Ελλάδας και Siemens περιλαμβάνονται και τα δώρα και τα ταξίδια προς τους δημοσιογράφους; Τόσος θόρυβος για το Δημόσιο, αλλά η σχετική λίστα παραμένει στην αφάνεια, παρά τη διαύγεια.
*** Κι αν κάτι σίγουρα δεν ανακοινώνεται, είναι η λίστα των… τραπεζών με τους δημοσιογράφους.
*** Άλλωστε, η άλλη λίστα, των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι μια μακρινή ιστορία, τόσο ξεχασμένη, που επιτρέπει σε κάποιους να βγαίνουν τώρα και να καταγγέλλουν το σύστημα και τη διαπλοκή.
*** Η κριτική του «Θέματος» είναι προς τον Σταύρο Ψυχάρη. Η συνέντευξη με τον γιο του Στ. Ψυχάρη, Ανδρέα, γίνεται πρωτοσέλιδο.
*** Για σπατάλη κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου. Μάλλον θα διάβαζε την προηγούμενη περίοδο.
*** Όμως ένα είναι ξεκάθαρο: Όποιος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, πρέπει να δίνει λογαριασμό.
*** Η κυβέρνηση έχει βάλει σκοπό, ύστερα και από απαίτηση των επιχειρηματιών, να συρρικνώσει την ΕΡΤ. Από την άλλη, αν έβγαζε στην αγορά το ανταποδοτικό τέλος, θα έσωζε τις εταιρείες παραγωγής τους και τις άλλες.
*** Πώς λειτουργεί η σύγχρονη δημοσιογραφία; Απαντήσεις στο διαφημιστικό του «Guardian», που καλεί το κοινό στη διαμόρφωση της ειδησεογραφίας.


Σχολιάστε εδώ