Υπέρ του Μελισσανίδη τάσσεται στην ΑΕΚ και ο Ντέμης Νικολαΐδης

Αρχικά μέσω του Μιχάλη Τροχανά, τον οποίο έπεισαν ότι ο Ντέμης πλήττει την προσπάθειά του για ενότητα όλων των επιφανών ΑΕΚτζήδων. Στην πορεία έβαλαν στο κάδρο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη ως αντίπαλο δέος στον Νικολαΐδη. Τις πάσες στον «τίγρη», βέβαια, έδωσε ο Τροχανάς μέσω των προσκλήσεων που απηύθυνε στις ανακοινώσεις του. Μόνο που όλοι λογαριάζουν χωρίς να γνωρίζουν τις σκέψεις του Ντέμη. Αγνοούν τις προθέσεις του και έτσι σκάβουν μόνοι τους τον λάκκο τους.

Ο Ντέμης τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της δραστηριοποίησης Μελισσανίδη. Ξέρει ότι, εάν μπει γερά στο παιχνίδι ο νικαιώτης επιχειρηματίας, θα σωθεί η ΑΕΚ αλλά και ο ίδιος. Μετά την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44, ο Νικολαΐδης δέσμευσε την προσωπική περιουσία του, οπότε ενδεχόμενη πτώχευση της ΠΑΕ θα τον άφηνε στον άσο, όπως λέει και ένα από τα τραγούδια της Δέσποινας Βανδή.

Η τακτική που ακολουθούσε η διοίκηση Αδαμίδη στο θέμα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της απέναντι στο Δημόσιο θορύβησε τον Ντέμη. Η ΑΕΚ παρέμεινε οριακά στη ρύθμιση για το άρθρο 44, αλλά δεν υπήρχε ούτε ένας να εγγυηθεί στον Νικολαΐδη πως τα πράγματα θα έστρωναν στο μέλλον (εδώ δεν μπορεί να εγγυηθεί κάποιος την επιβίωση της «Ένωσης» μετά το τέλος Μαρτίου). Έτσι, ο Ντέμης αποφάσισε να βάλει στην ΠΑΕ τον Χάρη Οικονομόπουλο, για να διασφαλίσει ότι όσο υπάρχει ΑΕΚ θα πληρώνονται οι δόσεις στην εφορία. Επίσης, με την παρουσία του ο δικηγόρος θα μπλοκάρει κάθε κίνηση για την απόκτηση ΑΦΜ άλλης ΠΑΕ, όπως επιδίωξαν να κάνουν ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του.

Όμως, με τον Μελισσανίδη ενεργό στην ΠΑΕ, ο Ντέμης μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Γι’ αυτό μένει στην άκρη, όσο συντηρείται το ενδεχόμενο επιστροφής του «τίγρη» στην ηγεσία της «Ένωσης», με συμπαίκτες τους Νίκο Νοτιά και Πέτρο Παππά.


Σχολιάστε εδώ