«Τρώγονται» μεταξύ τους οι αντιδήμαρχοι του Μπουτάρη

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στη δημοτική παράταξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη μετά την αποκάλυψη ότι ο αντιδήμαρχός του Χασδάι Καπόν είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αστικές Αναπτύξεις Θεσσαλονίκης ΑΕ, που κατέχει το 15% του οικοπέδου των Μύλων Αλλατίνη, το οποίο προωθείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για αξιοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογείται τροπολογία από το υπουργείο Περιβάλλοντος για ανοικοδόμηση του οικοπέδου, 26 στρεμμάτων, των Μύλων Αλλατίνη. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης έθεσε θέμα ασυμβίβαστου για τον κ. Καπόν, καθώς δεν μπορούν να συνδυαστούν οι ιδιότητες του επιχειρηματία και του αντιδημάρχου (Οικονομικών). Ο κ. Καπόν ισχυρίζεται ότι έχει άμισθη θέση διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία Αστικές Αναπτύξεις Θεσσαλονίκης, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το 15% του ακινήτου. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν κατέχει ποσοστό ιδιοκτησίας, καθώς το μεταβίβασε πριν από τρία χρόνια στην αδερφή του.

Ο κ. Καπόν έθεσε την παραίτησή του στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή. Στη συνέχεια υπήρξε πρωτοβουλία 21 δημοτικών συμβούλων, που εξέδωσαν ενυπόγραφη ανακοίνωση, στην οποία αφήνουν αιχμές κατά του αντιδημάρχου Οικονομικών, τονίζοντας: «Όσοι υπηρετούν σε θέση ευθύνης στον δήμο να μη χρησιμοποιούν το αξίωμά τους για την προώθηση των όποιων προσωπικών, ιδιοτελών συμφερόντων».


Σχολιάστε εδώ