ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Θα ενταθούν οι προβοκατόρικες επιθέσεις κατά της Αριστεράς

Σημειώνουν με νόημα ότι ήδη τα πρώτα βήματα της αντιαριστερής επίθεσης έχουν γίνει ορατά με τις επιθέσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, εγκαλώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, την Αριστερά για όσα εγκλήματα σε βάρος του λαού έχουν διαπράξει τα δύο αυτά κόμματα που κυβερνούν εναλλάξ τα τελευταία 40 χρόνια.

Το ποιοτικό στοιχείο, εκτιμούν, της νέας επίθεσης είναι ότι αυτή πλέον έχει ξεφύγει πια από την στοχοποίηση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ όπως γινόταν το προηγούμενο διάστημα και επεκτείνεται πλέον συνολικά, σε όλες τις εκδοχές της Αριστεράς, και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα ενταθεί.

Πρόκειται, λένε, για μια επιλογή καθολικής επίθεσης κατά της Αριστεράς, με σκοπό την ενοχοποίησή της, ώστε όχι μόνο να μειώσουν την ανερχόμενη εκλογική της δύναμη, αλλά ουσιαστικά να την περιθωριοποιήσουν την επόμενη μέρα των εκλογών. Κάτι τέτοιο, τονίζουν, δεν είναι τυχαίο και δεν εκπορεύεται μόνο από τα επιτελεία των δύο κομμάτων, αλλά πρόκειται για μια στοχευμένη επικοινωνιακή προπαγανδιστική προσπάθεια και από εξωθεσμικά κέντρα, στα οποία εμπλέκεται και ο ευρωπαϊκός παράγοντας όπως φάνηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Σόιμπλε, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν αποκλειστικά τα μνημονιακά κόμματα.

Είναι χαρακτηριστικό, τονίζουν, ότι ο ραδιοσταθμός ΣΚΑΪ επιχείρησε προβοκατόρικα να περάσει την άποψη ότι οι αποδοκιμασίες των πολιτικών στη Ρόδο οργανώθηκαν από τον ΣΥΝ, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η προσπάθεια της «Καθημερινής» να συσχετίζει κάθε φορά τα οποιαδήποτε φαινόμενα βίας με την Αριστερά. Το ότι αυτά γράφονται στην εν λόγω εφημερίδα, αναφέρουν, κάνουν ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με μια συστημική επιλογή κατά της Αριστεράς και προαναγγέλλουν το κλίμα αντιπαράθεσης με το οποίο θα οδηγηθούμε στις εκλογές. Θα πάμε, εκτιμούν, σε εκλογές που δεν θα έχουν ως στοιχείο την πολιτική αντιπαράθεση, αλλά το στοιχείο του εκφοβισμού, του εκβιασμού, της διαστρέβλωσης και της προσπάθειας πάση θυσία να ενοχοποιηθεί όποιος αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουν τα στελέχη του χώρου, η Ακροδεξιά δεν αγγίζεται καθόλου από τα κυρίαρχα κόμματα, γιατί προφανώς η ύπαρξή της τους εξυπηρετεί όλο αυτό το διάστημα.

Όλα τα παραπάνω, καταλήγουν, αναδεικνύουν πια τη μεγάλη κόκκινη διαχωριστική γραμμή πάνω στην οποία πρέπει να δοθεί η κεντρική πολιτική μάχη. Αυτή είναι ποιοι αρνούνται την μνημονιακή πολιτική από μια αντινεοφιλελεύθερη οπτική και ποιοι είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν και να την υλοποιήσουν και, ως εκ τούτου, αναδεικνύεται η μεγάλη αξία της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση ενός αντίστοιχου κυβερνητικού μετώπου που θα αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική, προκειμένου η κοινωνική πλειοψηφία που έχει ήδη διαμορφωθεί να εκφραστεί και σε πολιτικό επίπεδο.

Το ενωτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με συνεπείς αντιμνημονιακές δυνάμεις θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας που επικρατεί είναι ότι σε αυτήν τη φάση έχουν μπει στην άκρη επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις, προκειμένου ο χώρος να έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα και ενιαίο πολιτικό λόγο.


Σχολιάστε εδώ