Στον… αστερισμό Μόσιαλου η ΕΡΤ!

Από το πλαίσιο που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2010, η πλέον επώδυνη απόφαση που υλοποιήθηκε ήταν η μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 50%, που οδηγεί χωρίς λόγο περίπου 350 εργαζομένους στην ανεργία. Στην τηλεόραση, το πρόγραμμα του Πρίσμα+ θα πάει στην ΕΤ1, που σώθηκε από το λουκέτο, αλλά δεν προχώρησε το σχέδιο για τη μετάδοση σειρών των ιδιωτικών καναλιών στη νοηματική γλώσσα, ενώ αντίστοιχη πρωτοβουλία πήρε η ΕΡΤ. Το επίγειο ψηφιακό κανάλι Σινέ/Σπορ+ κλείνει, ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν να ενταχθούν τα προγράμματά του σε ΝΕΤ και ΕΤ3, η οποία προοριζόταν να λάβει πανελλαδική εμβέλεια.

Στην περίπτωση της «Ραδιοτηλεόρασης» και του σχεδιαζόμενου κλεισίματος, η διοίκηση του Λ. Ταγματάρχη έδωσε τρίμηνη παράταση νοικοκυρέματος, ενώ μετά την αναφορά του Ηλ. Μόσιαλου πως ο ΣΚΑΪ έχει καλύτερη παρουσία στο internet, η ΕΡΤ ξεκίνησε την υπηρεσία web TV παράλληλα με την επέκταση των δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο. Στο ραδιόφωνο παραμένει ανοικτό το ζήτημα του αριθμού των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, ενώ σταμάτησε η μετάδοση του σήματος από τα Μεσαία. Τελευταία απόφαση είναι για τη συνεργασία του Φιλία FM –που λειτουργεί με προσωπικό της ΕΡΤ– με τον AIR 104,4 του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος έκλεισε καθώς δεν είχε άδεια. Τις διαπραγματεύσεις για τη συνεργασία ανέλαβαν ο Πάνος Σαμούρης, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, και ο Δ. Παπαδημητρίου, γενικός διευθυντής της ΕΡΑ.

Η πολιτική «αξιοποίησης» της ακίνητης περιουσίας ξεκινάει με την εκκένωση του κτιρίου της Ρηγίλλης και τη μετακίνηση υπηρεσιών της ΕΡΤ από την Κατεχάκη. Τέλος, βαίνει προς υλοποίηση η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΤ, καλύπτοντας τις συσσωρευμένες ζημίες άμεσα.


Σχολιάστε εδώ