«Πάρτι» δικηγόρων στην Επ. Ανταγωνισμού!

• Ως γνωστόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει δική της Νομική Υπηρεσία. Μόνο που δεν έχει στελεχωθεί ακόμη, αφού ο Δ. Κυριτσάκης και η ομάδα του… τσακίζουν καθημερινά τα καρτέλ και τα μονοπώλια και δεν προλαβαίνουν. Μια που είναι «φάντασμα», λοιπόν, η Νομική Υπηρεσία, αλλά η Επιτροπή έχει πλήθος υποθέσεων στα δικαστήρια, οι δουλειές ανατίθενται σε εξωτερικούς δικηγόρους. Αν διαβάσει κανείς τις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες εγκρίνονται αυτές οι αναθέσεις, θα διαπιστώσει ότι σε μια περίοδο κρίσης για όλους οι συνεργαζόμενοι με την Επιτροπή δικηγόροι κάνουν το δικό τους «πάρτι», με αρκετά παχυλές αμοιβές.
• Το πιο τρελό σε αυτές τις αναθέσεις είναι οι δικηγορικές αμοιβές για τις δίκες των «κουμπάρων»: εκτός από τα λεφτά που έχουν συμφωνήσει να παίρνουν οι δικηγόροι της Επιτροπής για παραστάσεις στις δίκες, έχουν συμφωνήσει να λαμβάνουν και από 500 ευρώ ο καθένας για τις παραστάσεις τους σε… αναβολές. Δηλαδή, αν μια δίκη των «κουμπάρων» αναβληθεί χωρίς δική τους υπαιτιότητα (και οι αναβολές σε αυτή τη δίκη είναι ουκ ολίγες ως τώρα…), οι δικηγόροι της Επιτροπής παίρνουν από ένα πεντακοσάρικο. Με τέτοια πολιτική αμοιβών, ο Δικηγορικός Σύλλογος θα κάνει διαδήλωση, αν ποτέ στελεχωθεί η Νομική Υπηρεσία της Επιτροπής και χάσει η πιάτσα τέτοια μεροκάματα!

«Κουρεμένοι»… εφοριακοί

• Μέχρι τους «Financial Times» του Λονδίνου έφτασαν τα τελευταία διεθνή ρεζιλίκια των ελλήνων εφοριακών ή -για την ακρίβεια- των… έξυπνων πουλιών που διαχειρίζονται το ασφαλιστικό ταμείο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι, ως γνωστόν, είπαν «όχι» στη συμμετοχή του ταμείου τους στο «κούρεμα» του χρέους, εξοργίζοντας τον Β. Βενιζέλο.
• Έγραψαν, λοιπόν, οι «F.T.» κάτι που είχε συζητηθεί αρκετά στα παρασκήνια του υπουργείου τις προηγούμενες ημέρες: κάποιο σαΐνι, οικονομικός σύμβουλος του Ταμείου, καθοδήγησε τη διοίκησή του σε ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι με άκρως ατυχή κατάληξη: τους έβαλε να τοποθετήσουν τα περισσότερα διαθέσιμα στο ομόλογο που λήγει την 20ή Μαρτίου. Το αγόρασαν «κοψοχρονιά», τοποθετώντας 3 εκατ. ευρώ, και περίμεναν ότι τελικά το ομόλογο θα πληρωθεί στο ακέραιο και θα βγάλουν τρελό κέρδος. Γι’ αυτό, άλλωστε, είπαν και «όχι» στο «κούρεμα».


Σχολιάστε εδώ