ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Η γενική συνέλευση της «πράσινης» ΠΑΕ, βέβαια, εξελίχθηκε σε ένα προσωπικό σόου του Βγενόπουλου με πυρά κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, υπονοούμενα ακόμα και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιρειών, αλλά, όπως του απάντησε και ο τελευταίος «αν κάποιος πιστεύει ότι έχω κάνει κάτι μεμπτό, τώρα που επιτέλους μπορεί να πάρει τον έλεγχο του ΔΣ και της ομάδας, ας κινηθεί δικαστικά εναντίον μου να τελειώνουμε».

Ο Τζίγγερ ουσιαστικά έριξε το γάντι στον Βγενόπουλο και εμμέσως πλην σαφώς του ανακοίνωσε ότι η ΠΑΕ είναι έτοιμη να περάσει στα χέρια του. Αρκεί, βέβαια, να κάνει πράξη ο Mr Marfin τη δέσμευση ότι θα βάλει αύριο περίπου 2 εκατ. ευρώ στην αύξηση και, βεβαίως, ότι θα μπουν τα χρήματα του Αδαμάντιου Πολέμη και των δύο άγνωστων επενδυτών, που θέλουν να συνδράμουν την προσπάθεια του Βγενόπουλου. Ο Πολέμης υποσχέθηκε ότι θα βάλει περισσότερα από το ποσοστό που του αναλογεί και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό που θα καταθέσει ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ. Συνολικά θα μαζευτούν πάνω από 7 εκατ. ευρώ. Ποσό σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή, που μπορεί να διπλασιαστεί αν συμμετάσχουν οι οπαδοί και γίνει η ΠΑΕ εταιρεία λαϊκής βάσης, όπως προβλέπει το πλάνο του Βγενόπουλου. Γι’ αυτό άλλωστε κάλεσε τους οπαδούς να ενισχύσουν την προσπάθεια με 300 μετοχές ο καθένας έναντι 100 ευρώ.

Η κόντρα για τη ΓΗΠΕΛ

Ο Βγενόπουλος επέμεινε να ζητάει εγγυήσεις για τη ΓΗΠΕΛ. Ζήτησε εγγυητική και αναφέρθηκε ακόμα και στις μισθοδοσίες της εταιρείας. Επίσης αμφισβήτησε ευθέως τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την αλλαγή του ΔΣ και απηύθυνε τον λόγο στους δικηγόρους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Από το περιβάλλον του Γιάννη Βαρδινογιάννη πάντως επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους πώς η μπάλα έχει περάσει πλέον στο τερέν της Δικαιοσύνης. Κάποιες πηγές μάλιστα ανέφεραν ότι εδώ και μήνες έχει κατατεθεί μήνυση από τον Τζίγγερ εναντίον όσων επιχείρησαν στο παρελθόν να τον σπιλώσουν.

«Πέσιμο» σε
Μαυροκουκουλάκη

Η μοναδική εναλλακτική λύση που φάνηκε στον ορίζοντα ήταν η πρόταση του Μάνου Μαυροκουκουλάκη. Ο τελευταίος εμφανίστηκε ενωτικός, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και πρότεινε να σκεφθούν μόνο το μέλλον του Παναθηναϊκού. Όταν προσφέρθηκε να συμμετάσχει στην αύξηση, ο Βγενόπουλος τον ρώτησε για το ποσόν που προτίθεται να βάλει και ανακοίνωσε ότι μπαίνει με 4 εκατ. ευρώ. Χρήματα που τον χρίζουν αυτόματα μεγαλομέτοχο. Αλλά τα δεδομένα ανατράπηκαν όταν έληξε η συνέλευση και κάποιοι οπαδοί απείλησαν τον Μαυροκουκουλάκη να μην μπει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και χαλάσει το πλάνο του Βγενόπουλου. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Βαρδινογιάννη φοβήθηκε και ουσιαστικά απέσυρε την προσφορά του.

Ερώτημα οι Άραβες

Πολλά θα κριθούν και από τις κινήσεις των Αράβων. Ο Βλάσης Τσάκας έβγαλε και άλλον πρίγκιπα από το μανίκι του και προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Επίσημα λεφτά δεν έχουν μπει στην ΠΑΕ, αλλά κάποιοι επιμένουν πως ακόμα και αύριο μπορεί να γίνει η κίνηση-ματ που θα ανατρέψει όλες τις ισορροπίες. Τι θα συμβεί σε αυτήν την περίπτωση; Θα βάλει τα λεφτά ο Βγενόπουλος ή θα αποχωρήσει με το άλλοθι ότι δεν θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών; Τις απαντήσεις θα τις πάρουμε αύριο το πρωί, που όλοι οι μέτοχοι καλούνται να πάνε στα γκισέ των τραπεζών και να καταθέσουν τα χρήματά τους στον λογαριασμό του Παναθηναϊκού.


Σχολιάστε εδώ