Κυβερνητικός ανασχηματισμός της ντροπής και άλλα τινά

Δεν θα σχολιάσω τις αλλαγές υπουργικών θώκων των δύο ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΩΝ με τον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ της πατρίδας μας Παπανδρέου τον τρίτο στελεχών του ΠΑΣΟΚ ούτε την παραίτηση του… ανεπίληπτου Παπουτσή από την εποχή του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ του «Σάμινα» και… άψογου μέχρι σήμερα σε ΟΛΕΣ του τις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της θητείας του ως του μακράν ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ Eπιτρόπου της Κομισιόν. Θα σημειώσω μόνο ότι ως υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί το επώνυμό του ως ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ του ακόρεστου για μελλοντική εξουσία τέως πρωθυπουργού του… Εκείνον που θα σχολιάσω ΚΑΥΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΣΑ είναι τον νέο υπουργό Παιδείας. Και μάλιστα με μία φράση: Το κύριο γλωσσολογικό του έργο συνεγράφη επί χούντας υπό του Γεωργίου Μπαμπινιώτου και έξι μήνες μετά την κατάρρευση της δικτατορίας επανεξεδόθη από τον Γιώργο Μπαμπινιώτη! (Δεν κάθισα να συγκρίνω τη γλώσσα των δύο, ιδίου περιεχομένου, κειμένων, υποθέτω όμως ότι στο δεύτερο θα μεταγράφηκαν στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ αρκετές καθαρευουσιάνικες διατυπώσεις.)

Συνεχίζω με τα «άλλα τινά» του τίτλου και πρώτα πρώτα με το μέγα σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ. Ο ανεξάρτητος –και δραστηριότατος– βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ επιστολή του διαβόητου επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου, με ημερομηνία 16.10.2010 προς τον πασίγνωστο για τη μοχθηρία του Πολ Τόμσεν, συνάδελφό του στο ΔΝΤ (καθότι και ο Γεωργίου παραμένει στο ΔΝΤ), με την οποία του ζητούσε να μεσολαβήσει στην κυβέρνηση, επιβάλλοντας την αλλαγή του νόμου για την ΕΛΣΤΑΤ, επειδή δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα μέλη της!

(Μέλη τίμια και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ, όπως η κυρία Γεωργαντά, που τον ξεμπρόστιασε δημοσιοποιώντας πρώτη το κακούργημα.) Η επιβεβαίωση της αποκαλυφθείσας από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ επιστολής επεσυνέβη τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν ο… αθώος του εγκλήματος Βενιζέλος εκτέλεσε δουλικότατα την έξωθεν εντολή με τροπολογία διά της οποίας καθαίρεσε τα έξι από τα επτά μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, διατηρώντας μόνο τον Εφιάλτη της χώρας του, Γεωργίου!

Ο εν λόγω Εφιάλτης χαρακτήρισε την αποκάλυψη της επιστολής του «προϊόν υποκλοπής» και το βούλωσε όταν ο κ. Κουρουμπλής τον προκάλεσε λέγοντας: «Μίλα! Πες αν είναι αλήθεια. Εγώ παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας. Κάνε μου μήνυση αν θεωρείς ότι είναι προϊόν υποκλοπής». Λίγο αργότερα ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε απερίφραστα: «Προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα. Προϊστάμενος του κ. Γεωργίου είναι η Βουλή, όχι ο κ. Τόμσεν». Και κάλεσε τον… αντικειμενικότατο Πετσάλνικο να ζητήσει την παραίτηση του Γεωργίου. Πράγμα που ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ δεν θα πράξει ο επίσης υπεύθυνος πρόεδρος της Βουλής.

Τα «άλλα τινά» του τίτλου περιλαμβάνουν και το ακόλουθο, ΕΞΟΧΩΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ εμπιστευτικό έγγραφο του Τσαρλς Νταλάρα, διευθυντού του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF): Το Reuters δημοσιοποίησε ότι οι ζημιές από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος θα ξεπερνούσαν το ένα τρισ. ευρώ (!) με συνέπεια ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Αντʼ αυτού, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας εκβίαζαν επί μήνες με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας, ομού με τα δύο κύρια φερέφωνά τους στην Ελλάδα, τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο. Ο δεύτερος μάλιστα, σε συμφωνία με τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, που γνώριζαν άριστα την καταστροφή που θα αποτελούσε η άνω του ενός τρισ. ευρώ ζημιά, μας τρομοκρατούσε για να μας ξεζουμίσει με επιπλέον 325 εκατ. ευρώ –πενταροδεκάρες, δηλαδή, σε σύγκριση με το πλέον του τρισεκατομμυρίου ποσό– και εμφανίστηκε κι από πάνω ως… σωτήρας που μας πρόσφερε μεγάλη εκδούλευση! Ο άνθρωπος, εκτός από πρωταθλητής της ακατάσχετης (αλλά καλλιεπούς, για να μην τον αδικούμε) ΦΛΥΑΡΙΑΣ, είναι και σπάνιος ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΠΛΟΦΑΣ.

Εξυπακούεται ότι το προαναφερθέν αστρονομικό ποσό που θα καταβαλλόταν για την αποτροπή του ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ στις χώρες του Νότου και στην Ιρλανδία, αν χρεοκοπούσε η Ελλάδα, συνδέεται ΑΜΕΣΑ με το ενδεχόμενο ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ. Εγώ επιμένω σʼ αυτό και φρονώ ότι, εάν διαθέταμε ηγέτες ΜΕ ΠΥΓΜΗ, θα μας έτρεμαν οι ξένοι… ευεργέτες μας ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ.

Καταλήγω με μια τελευταία παρατήρηση: Θέλουν δεν θέλουν, οι εκλογές θα διενεργηθούν το αργότερο τον Μάιο, αφού το επιθυμεί ο Σαμαράς. Ο οποίος μπορεί ανετότατα να ανατρέψει τον ΔΟΤΟ πρωθυπουργό, αποσύροντας από την κυβέρνησή του τους υπουργούς του. Με δεδομένη την κατάρρευση του δικομματισμού, κυρίως ως προς την ΠΑΣΟΚική του συνιστώσα, οι επιλογές των πλείστων ψηφοφόρων δεν θα είναι πρωτίστως κομματικές. Θα είναι σε μεγάλο βαθμό απόρροια της οικονομικής ανέχειας των Ελλήνων και της αποσάθρωσης του κοινωνικού ιστού της χώρας. Το νέο δίπολο θα αντιπαραθέτει μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, με τους τελευταίους να διαθέτουν αναμφισβήτητη πλειοψηφία. Το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας θα υποβόσκει. Αλλά ο λαός, έτσι ή αλλιώς, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.


Σχολιάστε εδώ