Και νέες απολύσεις εν όψει στο Mega

Το πρόβλημα του καναλιού παραμένει στην οργάνωση της λειτουργίας του, κάτι που φαίνεται τώρα με τη μείωση των μετρητών, θυμίζοντας… ΕΡΤ. Ένα από τα ζητήματα που αναδεικνύονται είναι το μοντέλο των εξωτερικών παραγωγών στο οποίο στηρίχθηκε το Mega τα προηγούμενα χρόνια.

Στην πραγματικότητα, τον πρώτο λόγο στις παραγωγές είχαν οι εταιρείες των μετόχων, οι οποίες με ποσοστώσεις, ανεξαρτήτως αποδοτικότητας ή ποιότητας του παραγόμενου προγράμματος, έπαιρναν δουλειές από το κανάλι.

Και είναι οι μέτοχοι του Mega τώρα που διαμαρτύρονται για λογαριασμό των θυγατρικών τους επειδή η τηλεοπτική τους εταιρεία δεν πληρώνει στην προσδοκώμενη ημερομηνία.

Αυτό που παραδέχονται τώρα είναι πως ορισμένες εκπομπές –και όχι σειρές– θα μπορούσαν να παράγονται εσωτερικά, αλλά ήταν διαφορετική η πολιτική του καναλιού.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως οι εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις με τους ηθοποιούς μετακυλίουν το κόστος και σταματούν τα γυρίσματα. Για παράδειγμα, εξαιτίας προηγούμενων οικονομικών διαφορών της εταιρείας Καραγιάννης και Σία με το Mega διακόπηκαν τα γυρίσματα της σειράς «Κλινική περίπτωση» με τον Γιάννη Μπέζο.

Ζητούμενο στο Mega, μετά και τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 0,33 λεπτά, είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως και 10 εκατ. ευρώ και η εξασφάλιση ομολογιακού δανείου. Το ερώτημα είναι αν μπορούν όλοι οι μέτοχοι να συμμετάσχουν στην αύξηση του κεφαλαίου.

= Μείωση αμοιβής για τους συντάκτες του Alpha που δίνουν ρεπορτάζ και στο Ράδιο Εννέα πρότεινε η διεύθυνση, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, να σταματήσουν τη συνεργασία τους. Πάντως, στο ραδιόφωνο του Εννέα είναι απλήρωτοι, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΑ.

= Τέλος η εξάωρη βάρδια για τους εσωτερικούς συντάκτες στο Star, που εργάζονται πλέον σε οκτάωρες βάρδιες. Στο κανάλι της Κηφισιάς για δεύτερη φορά η μισθοδοσία δόθηκε με καθυστέρηση δέκα ημερών και η πληρωμή έγινε σε δόσεις.

= Άλλες τέσσερις απολύσεις έγιναν στη «Ναυτεμπορική». Και αυτό πριν λήξει το ζήτημα της κατάργησης ή της παράτασης του καθεστώτος της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών.


Σχολιάστε εδώ