ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Το 25% και πάνω θα είναι από τα σπλάχνα της δεξιάς παράταξης. Να το 40% λένε. Ως προς το ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν ότι θα πάρει μεταξύ 18 με 20%. Απομένει να δούμε αν και οι κάλπες θα έχουν την ίδια άποψη…

ΘΕΩΡΙΕΣ συνωμοσίας… διατρέχουν εσχάτως πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, αποτελούν αντικείμενο ανάλυσης (ελλείψει των εκπομπών του Χαρδαβέλλα…), βρίσκουν και πολλούς ακροατές. Σύμφωνα με το… σενάριο, ο Λ. Παπαδήμος θα παραμείνει στην πρωθυπουργία και μετά τις εκλογές, κάτι που αποτελεί προϊόν συμφωνίας των Ευρωπαίων με τους Αντ. Σαμαρά και Β. Βενιζέλο! Ήταν, λέει, ο… απαρέγκλιτος «όρος» που τέθηκε από τις Βρυξέλλες, και όχι μόνον, προκειμένου να δώσουν το «οκέι» για τη διεξαγωγή εκλογών. Εξ ου και η διφορούμενη απάντηση του κ. Παπαδήμου στη σχετική ερώτηση αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Όλα αυτά υπό μία προϋπόθεση, όπως αναφέρει το… σενάριο: στις εκλογές η ΝΔ να μείνει μακριά, πολύ μακριά από την αυτοδυναμία.

ΒΑΘΙΑ αίσθηση του… χιούμορ έχουν όσοι εντός ΝΔ «έσπειραν» προ ημερών τις πληροφορίες ότι μεταξύ των στελεχών που σκέπτεται ο Αντ. Σαμαράς για τη θέση του προέδρου της Βουλής είναι ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Β. Μεϊμαράκης. Μια τέτοια εξέλιξη για τον πρώτο θα ισοδυναμούσε με πολιτική αποστρατεία, κάτι που κάθε άλλο παρά επιθυμεί. Εκτός κι αν ο πρόεδρος της ΝΔ τον… διαβεβαίωνε ότι η συγκεκριμένη θέση θα αποτελούσε «εφαλτήριο» για ανώτερα αξιώματα σε βάθος τριετίας. Τώρα, όσον αφορά τον κ. Μεϊμαράκη, μόνο για έναν λόγο θα μπορούσε να τον επιλέξει ο κ. Σαμαράς: Αν σκόπευε να μετατρέψει το ελληνικό Κοινοβούλιο σε… Βουλή της Κορέας! Τέλος πάντων, πληροφορούμαι αρμοδίως ότι στο τραπέζι υπάρχει τρίτο πρόσωπο, πλέον κατάλληλο για τη θέση, με γνώσεις κανονισμών, νόμων κ.λπ.

ΕΠΑΦΕΣ με στελέχη που απογοητεύθηκαν, δυσαρεστήθηκαν ή και εξοργίστηκαν με τις πολιτικές επιλογές και τη συνολική πορεία τής παράταξης κι έχουν αποστασιοποιηθεί ξεκίνησε ο Β. Μεϊμαράκης. Με στόχο -τι άλλο;- να τους πείσει να ενεργοποιηθούν και να «βάλουν πλάτη» στην προσπάθεια που ξεκινάει η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και να επανέλθει στην εξουσία. Αυτοδύναμη, εννοείται… Λοιπόν, το κλίμα που συναντά κάθε άλλο παρά εύκρατο και υγιεινό είναι. Ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται συνήθως απέναντι σε «θυμωμένους» ανθρώπους όχι μόνο σε πολιτικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Που απαριθμούν λάθη και παραλείψεις σε ηγεσίες και στελέχη, καταλογίζουν ευθύνες… Υπάρχουν φυσικά κι εκείνοι που αρνούνται ακόμη και να συζητήσουν.


Σχολιάστε εδώ