Διάδρομοι και Ψίθυροι

Eurobank, Alpha Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου με τη μεγαλύτερη –αναλογικά– άνοδο την εβδομάδα που τελείωσε. Σημειώστε εδώ ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο PSI+, επομένως οι τοποθετήσεις των επενδυτών στην πλειονότητά τους έχουν ορίζοντα λίγων ημερών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας «κουρέματος» των ομολόγων των τραπεζών θα έχουμε νέα δεδομένα, όσο κι αν οι περισσότεροι έχουν προεξοφλήσει τα «βάρη» που θα επωμιστούν οι τράπεζες…

Πέραν των τραπεζικών μετοχών, οι συνήθεις πρωταγωνιστές της αγοράς κράτησαν και πάλι «χαρακτήρα» και καταγράφηκε, ξανά, έντονη κινητικότητα και θετική συμπεριφορά στις μετοχές της Τρία Έψιλον, του ομίλου Μυτιληναίου, της Motor Oil. Ειδικά για την 3Ε να σημειωθεί πως ήδη «τρέχει» και το πρόγραμμα (stock option plan) στα στελέχη της εταιρείας.

Και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισαν τα συνήθη χαρτιά των ΓΕΚ Τέρνα, Μέτκα, Ιντρακάτ και Ιντραλότ.

Θετικές επιδόσεις τις προηγούμενες ημέρες για τον τίτλο της ΕΥΔΑΠ, πλην όμως αρκετοί θυμούνται πως με βάση τα χρονοδιαγράμματα και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης η ΕΥΑΘ είναι αυτή που θεωρητικά πρώτη θα μπει στη διαδικασία εκποίησης του κρατικού ποσοστού σε αυτήν (ενδεχομένως και πάνω από το 70% των μετοχών της θα εκποιηθεί…).

Μετά τον μεγάλο ντόρο της περασμένης εβδομάδας για τον τίτλο της Marfin Popular Bank, ελέω… Ρώσων, τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε μια σχετική υποχώρηση της μετοχής. Όμως, οι πλέον έμπειροι λένε πως το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ρωσία και η –αναμενόμενη– επικράτηση Πούτιν θα αναθερμάνουν, και δη άμεσα, την υπόθεση της εισόδου της ρωσικής τράπεζας VTB στην ΜΡΒ.

Jumbo: Παραμένει στην πρώτη γραμμή των επιλογών πολλών ιδιωτών αλλά και θεσμικών επενδυτών, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε το χαρτί την περασμένη εβδομάδα.


Σχολιάστε εδώ