Ένας ευρωβουλευτής και ένας βουλευτής ανοιχτοί με το «πόθεν έσχες» τους

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την περίοδο της κρίσης που η Βουλή ψήφιζε το Μνημόνιο, υπήρξαν βουλευτές ή συγγενικά τους πρόσωπα που έβγαλαν στο εξωτερικό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πλην όμως ελαχίστων εξαιρέσεων, κατάφεραν να είναι τυπικοί, καθώς και δηλωμένοι και νόμιμοι φέρονται να είναι οι λογαριασμοί στην αλλοδαπή (Ελβετία, Λονδίνο, Αμερική και αλλού). Τα συμπεράσματα του ελέγχου θα είναι ανακοινώσιμα αύριο. Δεν θα δοθεί όμως στη δημοσιότητα κανένα από τα ονόματα πολιτικών που έχουν βγάλει «νόμιμα» λεφτά από τη χώρα. Ο κ. Αργύρης θα στείλει τη λίστα με τα πορίσματα στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ώστε το κάθε κόμμα να γνωρίζει για τους δικούς του βουλευτές και να κρίνουν κατά πόσο το νόμιμο είναι και ηθικό.

«ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι:

– Δύο περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ανοιχτές και αφορούν εν ενεργεία ευρωβουλευτή και βουλευτή, καθώς δεν είχαν καταθέσει μέχρι την τελευταία στιγμή τα παραστατικά και τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν. Κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο αυτές υποθέσεις θα σταλούν στον Εισαγγελέα Εφετών.

– Περίεργες κινήσεις λογαριασμών εντοπίστηκαν στην περίπτωση βουλευτή που επανέκαμψε πρόσφατα στα έδρανα της Βουλής. Οι εξηγήσεις που έδωσε για αγοραπωλησίες ακινήτων στο εξωτερικό δεν κρίθηκαν επαρκείς, καθώς δεν συνοδεύονταν από τα απαιτούμενα παραστατικά.

– Μέχρι την τελευταία στιγμή, επίσης, βουλευτής της Βόρειας Ελλάδας δεν είχε καταφέρει να δικαιολογήσει επαρκώς περίεργες αυξομειώσεις των λογαριασμών του.

– Υπάρχει δημοσιογράφος-σύζυγος πρώην υπουργού με έμβασμα στην Ελβετία περί τις 150.000 ευρώ, δηλωμένο και δικαιολογημένο στο «πόθεν έσχες».

– Εμβάσματα με διάφορα ποσά κατά περιόδους υπάρχουν στο όνομα συζύγου υπουργού εν ενεργεία που έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, δικαιολογημένα επίσης στο «πόθεν έσχες».

– Στη λίστα με τα εμβάσματα δεν συμπεριλαμβάνεται δημοσιογράφος-σύζυγος ευρωβουλευτού, όπως κυκλοφόρησε έντονα τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα, έγινε έλεγχος και προέκυψε ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» είναι απόλυτα ακριβής.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση κορυφαίου αρμόδιου παράγοντα ότι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που φύγανε για το εξωτερικό με νόμιμο τρόπο, αλλά όχι και ηθικό…


Σχολιάστε εδώ