άλλες τυπολογίες

*** Αλλαγές στην κορυφή της εβδομαδιαίας εφημερίδας του αξέχαστου Νίκου Κακαουνάκη, «Το Καρφί». Διευθυντής αναλαμβάνει ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Αντύπας (φωτό), ενώ ο μέχρι τώρα Κώστας Γιαννόπουλος αποχωρεί.

*** Αλλάζει χέρια το Channel 9 και γίνεται… Ζούγκλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με δύο επιχειρηματίες (ακούγεται ο Σαλιαρέλης) για τη μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού. Οι σχετικές συζητήσεις ολοκληρώθηκαν και οι δύο πλευρές κατέληξαν στο τίμημα. Απομένει η καταβολή του και η υπογραφή της συμφωνίας. Είναι άγνωστο πόσοι επιχειρηματίες συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό. Στον τηλεοπτικό σταθμό θα φιλοξενηθούν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τη «Ζούγκλα» του, ο Κώστας Χαρδαβέλλας και άλλοι «άστεγοι» αστέρες.

*** Κύκλος επαφών με δημοσιογράφους από τον Δ. Κοντομηνά. Ο ιδιοκτήτης του Alpha αναζητεί τον άνθρωπο που θα οργανώσει το δημοσιογραφικό τμήμα και το νέο πρόσωπο για τις ειδήσεις. Την επόμενη Τετάρτη ξεκινάει, πάντως, η Γιάννα Παπαδάκου με την εκπομπή «Αποκαλύψεις».

*** Στόχος, η κερδοφορία την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε στα στελέχη του ομίλου ο Θοδωρής Κυριακού και περιλαμβάνει περισσότερες περικοπές. Είναι πολύ πιθανό ο ΑΝΤ1 να μην έχει σειρά στο prime time, επενδύοντας περισσότερο στα ψυχαγωγικά σόου.

*** Σε 96 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ζημίες του RTL από τις δραστηριότητες που διέκοψε (Alpha) το 2011, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του δικτύου, έναντι 135 εκατ. ευρώ το 2010. Η εταιρεία αναφέρει πως αποχώρησε από την ελληνική αγορά λόγω της οικονομικής και νομισματικής κρίσης στην Ελλάδα, μεταβιβάζοντας το 70% της εταιρείας στον Δημήτρη Κοντομηνά.

*** Ανοιχτό παραμένει το θέμα της απόδοσης αγγελιοσήμου από τον ΟΠΑΠ στα ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ. Όπως προκύπτει από νέα ερώτηση της Εύας Καϊλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλο και Π. Γερουλάνο αντίστοιχα, ο ΕΔΟΕΑΠ διεκδικεί από τον ΟΠΑΠ το ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ από την απόδοση αγγελιοσήμου για διαφημίσεις του ΟΠΑΠ. Να σημειωθεί ότι από το αγγελιόσημο εκπίπτουν μόνο οι χορηγίες για μη εμπορικούς σκοπούς. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτά τους υπουργούς αν ο ΟΠΑΠ έχει οφειλές προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

*** Την ποινή της επίπληξης με ανάρτηση στον Παναγιώτη Καμπύλη (με ψήφους 4-1) και στη Δώρα Σαρρή (με ψήφους 3-2) επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε την ποινή της απλής επίπληξης.
Τους παραπάνω είχε εγκαλέσει ο Άγγελος Μόσχοβας. Στην έγκλησή του σημειώνει μεταξύ των άλλων:
«…Αναγκάζομαι να καταφύγω σε σας προκειμένου να καταγγείλω την ανήθικη και πέρα από κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας συμπεριφορά εναντίον μου εκ μέρους του γενικού διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 κ. Τάκη Καμπύλη, της γενικής διευθύντριας Ειδήσεων κ. Δώρας Σαρρή αλλά και της εκπροσώπου των εργαζομένων στον Αθήνα 9,84 Ελευθερίας Κουμάντου».

*** Εν αναμονή της υπογραφής της ανανέωσης του συμβολαίου του Γιάννη Λάτσιου στον ΑΝΤ1 στη θέση του διευθυντή Προγράμματος, με παράλληλη συμμετοχή στο «Dancing with the stars».

*** Να μην καταργηθούν οι οργανικές θέσεις που δεν καλύπτονται από προσωπικό ζητάει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από τη Βουλή. Αίτημα που διατυπώνεται στην ετήσια έκθεση πεπραγμένων του. Όπως δηλώνει, ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων στο ΕΣΡ στο τέλος του 2011 περιορίστηκε στα 46 άτομα.

*** Μετακομίζει από το Κορωπί στον Περισσό ο «Ριζοσπάστης», σε μια προσπάθεια για μείωση του κόστους.

*** Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην «Αυγή», προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζομένους για το μέλλον της εφημερίδας.

*** Χωρίς DVD και με μειωμένη τιμή (1 ευρώ) κυκλοφορεί πλέον η «Παρασκευή + 13». Η εφημερίδα διέκοψε τη διανομή της σειράς «Λάσυ» καθώς, όπως εξήγησε στο άρθρο του ο Αιμίλιος Λιάτσος, η κατασκευαστική εταιρεία των DVD αδυνατούσε να εισάγει την πρώτη ύλη και ζητούσε προκαταβολή, όπως και η εταιρεία που κατείχε τα δικαιώματα. Και αφού λεφτά δεν υπάρχουν στην εφημερίδα ούτε και χρηματοδότες, όπως γράφει ο Αιμίλιος Λιάτσος, έλαβε την απόφαση για μείωση της τιμής.

*** Ικανοποίηση στον Όμιλο της «Καθημερινής» από την κυκλοφορία του «TV Box & Stars», το οποίο λειτουργεί και ως τηλεπεριοδικό και ως έκδοση lifestyle.

*** Τους 60.000 συνδρομητές ξεπέρασε ο ΟΤΕ στις δύο πλατφόρμες του, ΟΤΕ TV και Conn-x TV. Στις πλατφόρμες εντάχθηκε και το επιχειρηματικό κανάλι CNBC.

***

• «Κρύβεται πάλι ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής και αρνείται να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή για τις διοικήσεις της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενος απροσδιόριστες “ανειλημμένες υποχρεώσεις”», δήλωσε ο υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου. «Έχουμε ήδη καταγγείλει τις υποθέσεις του Champions League, του δορυφορικού προγράμματος, τις επιλογές συμβασιούχων με διαβλητές διαδικασίες, τις απευθείας αναθέσεις παραγωγών χωρίς κοστολόγια και παραστατικά, όμως η διοίκηση συνεχίζει ακάθεκτη την επιδρομή της στη δημόσια τηλεόραση», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ. «Η ΕΡΤ την τελευταία διετία μείωσε το ετήσιο κόστος λειτουργίας της κατά 150 εκατ. ευρώ. Δεν γνωρίζω, κατά συνέπεια, σε ποια λεηλασία αναφέρεται ακριβώς ο κ. Κεδίκογλου», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

• Το ποσόν των 51.550 ευρώ πλέον ΦΠΑ θα διαθέσει η ΕΡΤ για τις ενημερωτικές εκπομπές «ΝΕΤ Week» (Έλλη Στάη) και «Πέμπτη βράδυ Χ 2» (Γ. Πολίτης – Π. Γαβρά). Το κόστος της πρώτης ανά επεισόδιο είναι 1.200 ευρώ πλέον ΦΠΑ (σύνολο 24.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ) και της δεύτερης 1.450 ευρώ πλέον ΦΠΑ (σύνολο 27.550 ευρώ πλέον ΦΠΑ). Αυτά τα ποσά βέβαια χωρίς τους μισθούς των δημοσιογράφων, του υποστηρικτικού τιμ και των τεχνικών.

• Βγήκε από την ημερήσια διάταξη της διοίκησης της ΕΡΤ η συζήτηση για την έγκριση πέντε νέων ελληνικών σειρών. Έτσι, για τέταρτη συνεχή χρονιά η κρατική τηλεόραση οδηγείται για πολιτικούς λόγους σε απουσία προγράμματος μυθοπλασίας.

• Υπέρ της κατάργησης της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες τάχθηκε με άρθρο του στην «Καθημερινή» την περασμένη Τετάρτη ο Διονύσης Γουσέτης. Μόνο που, όπως έγραψε η «Αυγή» την επόμενη μέρα, ο συγκεκριμένος αρθρογράφος έβρισκε στέγη για τα άρθρα του στην εφημερίδα της Αριστεράς, που κινδυνεύει με κλείσιμο αν περάσει η διάταξη…

• Με ανανεωμένη μορφή στο internet λειτουργεί πλέον το www.enimerosi24.gr

***

• Διαλυτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά ΜΜΕ. Και η μόνη καταγραφή που έγινε είναι αυτή των εκπροσώπων των σταθμών της Αττικής, από τον Ξένιο, το Κανάλι 1, τον Επικοινωνία και τον Αθήνα 9,84. Ο κίνδυνος να μπει οριστικά λουκέτο στα δημοτικά ΜΜΕ είναι πλέον στον προθάλαμο της Βουλής. Σε εκκρεμότητα παραμένει η πρόταση τροπολογίας που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ για τη μεταφορά των σταθμών και του προσωπικού σε άλλη εταιρεία ή διεύθυνση των δήμων.

***

• Οι αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανέβαλαν τη συζήτηση της προσφυγής του ΟΤΕ εις βάρος της Forthnet την περασμένη Δευτέρα. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί όταν ενημερωθούν τα καινούργια μέλη. Ο εισηγητής Γιάννης Μπιτούνης παραμένει στην Επιτροπή.

***

• Δεν έπεισε τους θεατές του δείγματος της AGB ο Νίκος Ευαγγελάτος από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Το δελτίο ειδήσεών του είναι πιο γρήγορο απ’ όσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές της ζώνης, με διαρκή χρήση τεχνολογίας και πολύ… περπάτημα, χωρίς ο ίδιος να κατορθώνει να εκλαϊκεύει τα θέματα, το είδος τηλεόρασης που γνωρίζει. Τη Δευτέρα το δελτίο ειδήσεων του Mega είχε μερίδιο 27%, του ΑΝΤ1 23,2%, του Star 10,6% και του ΣΚΑΪ 9,1%. Την Τρίτη το δελτίο του Mega έφτασε στο 27,2%, του ΑΝΤ1 στο 22%, του Star στο 11,7% και του ΣΚΑΪ στο 7,4%. Τα ποσοστά αυτά του ΣΚΑΪ είναι, συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο, αυξημένα.

***


Σχολιάστε εδώ